Na dionici od Nedžarića do Ilidže

Sve teče prema planu: Ministar Šteta obišao radove na rekonstrukciji tramvajske pruge

Hronika14.01.22, 14:04h

Sve teče prema planu: Ministar Šteta obišao radove na rekonstrukciji tramvajske pruge
Na navedenoj dionici je također urađena potpuno nova odvodnja

 

 

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas radove na rekonstrukciji tramvajske pruge i sa predstavnicima nadzora i izvođača razgovarao o dinamici radova na ovom, jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u KS.  

 

Na dionici od Nedžarića do Ilidže počeli su radovi na gornjem sloju, što je preduslov za postavljanje šina.  

 

Nakon postavljanja geomembrane koje je u toku, bit će urađen i tamponski sloj, a nakon toga i betonska ploča na koju će biti postavljene šine. Isporuka šina se prema planu očekuje krajem februara, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali planirano je da njihova montaža počne u martu. 

 

pruga-2

 

Na navedenoj dionici je također urađena potpuno nova odvodnja.  

 

"Prema svim informacijama kojima raspolažemo i stanju na terenu, možemo reći da se radovi izvode prema dinamičkom planu, bez obzira na sve izazove sa kojima se susrećemo. Urađeno je dosta posla što na terenu, što izvan njega, a u narednom periodu nas očekuje još mnogo aktivnosti", istakao je ministar Šteta. 

 

Završena su iskopavanja i nasipi na dijelu od okretaljke do raskrsnice u Nedžarićima, a trenutno se izvode radovi na iskopu i nasipu do raskrsnice Alipašin Most.  

 

Podsjećamo, rekonstrukcija pruge se na dionici Ilidža-Marijin Dvor radi prvi put nakon više od 60 godina. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!