Prijeti mu deportacija

Ima li Đoković šanse ukoliko se bude žalio?

Sport14.01.22, 09:35h

Ima li Đoković šanse ukoliko se bude žalio?
Ukoliko do žalbe dođe, na sudu će proces ponovo voditi sudija Anthony Kelly ,koji je prvobitno presudio u korist Đokovića. Novakov tim se nada da bi sve moglo da bude završeno do nedjelje, kako bi osvajač 20 GS titula mogao da nastupi u prvom kolu u ponedjeljak

 

 

Ministar za imigracije u australijskoj vladi Alex Hawke iskoristio je diskreciono pravo i poništio vizu najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću „jer je to u javnom interesu“, ali teniser iz Srbije i dalje ima pravo da se žali na odluku i potencijalno nastupi na Australian Openu, piše Sport Klub.

 

Profesorica na Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju, dr. Džanina Baui, izjavila je da Đokoviić može da traži da sud pregleda odluku ministra.

 

„Realno je da, ukoliko ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili ako odluka nema uporišta, da su šanse gospodina Đokovića da se uspješno žali na odluku ministra Hawkea veoma male“, kaže dr Baui.

 

Dopisnik „Sydney Morning Heralda“ i „Agea“ za inostrane poslove Anthony Galloway kaže da je ministar imao prava da ne žuri sa odlukom o ukidanju vize, ali i da Đokovićev pravni tim može da se žali da ministar nije na pravi način u obzir uzeo informacije kojima raspolaže.

 

Ukoliko do žalbe dođe, na sudu će proces ponovo voditi sudija Anthony Kelly ,koji je prvobitno presudio u korist Đokovića. Novakov tim se nada da bi sve moglo da bude završeno do nedjelje, kako bi osvajač 20 GS titula mogao da nastupi u prvom kolu u ponedjeljak.

 

Ukoliko se Đoković ne bude žalio, on će biti deportovan odmah i u oba slučaja mu prijeti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali ona nije obavezna već se može menjati u skladu sa odlukom Suda u Melbourenu.

 

Prvi Grand Slam sezone, na kojem je Đoković trebalo da se bori za rekordnu desetu titulu, počinje 17. januara. Prvi protivnik Đokoviću koji je određen žrijebom je njegov sunarodnik Miomir Kecmanović.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još