FOTO/ Od maja zatočen u UAE

Sud u Dubaiju tvrdi da vile u Ilijašu ne postoje: Bh. državljaninu i dalje zabranjen povratak u BiH

Biznis Klub09.01.22, 19:44h

Sud u Dubaiju tvrdi da vile u Ilijašu ne postoje: Bh. državljaninu i dalje zabranjen povratak u BiH
Nijedan od klijenata koji polažu navodno pravo na vile nemaju niti jednu priznanicu ili ugovor koji potvrđuje njihove navode, kaže Jusuf Samara

 

 

Nastavlja se agonija Yasina Samare, državljanina Bosne i Hercegovine, koji se od 22. maja prošle godine nalazi u Dubaiju jer su mu Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) zabranili da napusti zemlju zbog tužbe svojih državljana.

 

Pregledali naselje

 

Yasin Samara vlasnik je firme „Bosnia International for tourism“ sa sjedištem u Sarajevu i direktor idejnog projekta apartmanskog naselja koji čini 41 stambeni objekt na području općine Ilijaš. Naselje je bilo namijenjeno arapskim kupcima.

 

Prema riječima Samarinog sina Jusufa Samare, nakon angažiranja advokata i vođenja pravne bitke, u slučaju 25 vila, koje državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata traže da im se prepišu jer su za njih, kako tvrde, uplatili novac, što Samara izričito negira, sud u ovoj zemlji donio je čudnu odluku.

 

- Nažalost, 13. decembra 2021. godine na sudskom ročištu donesena je presuda da gradilište ne postoji i da je izmišljeno, nakon što smo dostavili dokumente u vidu dokaza, kao i svjedočenje određenog broja ljudi u prisustvu našeg advokata, sudskog tumača i članova delegacije iz UAE. Poslali smo i razne videosnimke, na kojima se jasno vide kompletno naselje, radnici te osobe koje sam naveo, ali ni taj videosnimak nije bio priznat i nije koristio svrsi - kaže Jusuf Samara.

 

Vršili pritisak

 

Prema njegovim riječima, zahvaljujući naporima S. A., advokata iz UAE, vršen je pritisak na njegovog oca Yasina da emiratskim klijentima prepiše 25 vila.

 

yasin-samara

Yasin Samara

 

- Trenutno nijedan od klijenata koji polažu navodno pravo na kuće nemaju niti jedan papir, uplatnicu, priznanicu i ugovor koji potvrđuju njihove navode da je nešto njihova lična svojina - kaže Jusuf Samara.

 

- Zajedno s advokatom S. A., nakon mnoštva neuspješnih optužbi protiv mog oca, odlučili su se na korak da pred svojim sudom tvrde da je projekt lažan, izmišljen, da ne postoji, iako je i sam gospodin S. A. bio svjedok da gradilište postoji. Nažalost, sud je donio takvu presudu. Moj otac je u međuvremenu u Dubaiju obolio od dijabetesa, javljale su mu se i kardiološke smetnje - navodi Jasin Samara.

 

katastar-vile-ilijas

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još