zabava za sve građane

Bogat 'Novogodišnji ulični festival Sarajevo': Doznajte šta vas sve čeka na ulicama grada ova dva praznična dana

Zabava31.12.21, 08:01h

Bogat 'Novogodišnji ulični festival Sarajevo': Doznajte šta vas sve čeka na ulicama grada ova dva praznična dana
U okviru novogodišnje manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličeni nastupi domaćih bendova i muzičara, performera, i drugi sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu

 

 

 

Novogodišnji ulični festival Sarajevo bit će održan danas i sutra, u organizaciji Kantona Sarajevo i Općine Centar.

 

U okviru novogodišnje manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličeni nastupi domaćih bendova i muzičara, performera, i drugi sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu.

 

Ulicom Ferhadija, ispred Gradske tržnice, šetat će se Djeda Mrazovi i dijeliti slatkiše, te mađioničari i maskote koji će zabavljati prolaznike i posjetitelje.

 

Na lokalitetu ispred Gradske tržnice, danas u 12 sati nastupit će "Sarajevo drum orchestra", kao i "Superar" dječiji hor. Planiran je i Mini disco za najmlađe, dok će u 17 sati nastupiti grupa "Karne“.

 

U subotu, 1. januara 2022. godine nastupit će Almas Smajlović, Dino Đihić, te Sara i Đuro, a u nedjelju, posljednjeg dana uličnog festivala, u 12.00 sati, program će otvoriti mažoretkinje iz Busovače.

 

Istoga dana, na bini ispred Gradske tržnice, bit će upriličeni performansi zanatlija, Visual POI Spectacle-žongliranje led rekvizitima, a nastupit će i bendovi "Anchy &The Moondogs", "Muki i Emi", te "Rok škola Sarajevo", najavljeno je iz Službe za ptorokol i press KS.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!