Stav Zlatana Begića

Demokratska fronta: EU mora poduzeti mjere protiv Varhelyija zbog zloupotrebe funkcije

Front21.12.21, 18:57h

Demokratska fronta: EU mora poduzeti mjere protiv Varhelyija zbog zloupotrebe funkcije
Pozivam institucije EU da poduzmu mjere u okviru svojih nadležnosti protiv dotičnog zbog takvih zloupotreba, koje narušavaju vladavinu prava, Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, poručio je Begić

 

 

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine prof. dr. Zlatan Begić oglasio se povodom informacija vezanih za dogovor između komesara za proširenje EU Olivera Varhelyija i vlasti entiteta RS, o održavanju posebne sjednice NSRS na kojoj je usvojen niz zaključaka koje podrivaju ustavni poredak Bosne i Hercegovine s ciljem secesije dijela teritorije Bosne i Hercegovine.

 

- Informacije koje su se pojavile ukazuju da će nakon ovakvog postupka komesara za proširenje EU Olivera Varhelyija, znatno biti otežan razgovor sa legalnim predstavnicima demokratskih institucija u BiH koji djeluju u granicama vladavine prava, iz razloga jer Varhelyi očito učestvuje u neprijateljskim aktivnostima usmjerenim protiv naše zemlje i njenih građana, te zloupotrebljava funkciju koja mu je povjerena.

 

Takva zloupotreba ugrožava mir i stabilnost, doprinosi zavođenju anarhije i straha. Pozivam institucije EU da poduzmu mjere u okviru svojih nadležnosti protiv dotičnog zbog takvih zloupotreba, koje narušavaju vladavinu prava, Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum.

 

Oliver Varhelyi i Johann Stattler su udvorničkim pristupom rušilačkoj politici Milorada Dodika, izgubili povjerenje građana Bosne i Hercegovine - poručio je Zlatan Begić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još