pjesma koju baš svi znaju

Znate li koliko Mariah Carey zaradi od svog božićnog hita 'All I want for Christmas is you'? U pitanju je ogromna cifra...

Showbizz04.12.21, 12:49h

Znate li koliko Mariah Carey zaradi od svog božićnog hita 'All I want for Christmas is you'? U pitanju je ogromna cifra...
Navodno, duo je napisao i producirao pjesmu za samo 15 minuta

 

 

Mariah Carey dobija ogromne svote novca svake božićne sezone za svoj hit "All I Want For Christmas Is You", a prema podacima koje objavljuju strani mediji, pjevačica je na pjesmi zaradila ukupno 60 miliona, s tim da svake božićne sezone singl donese dodatnih milion dolara.

 

Carey je bila koautorika i koproducirala je pjesmu s Valterom Afansiefom (poznatim producentom pjesme Selin Dion "My Heart Will Go On") za svoj četvrti studijski album i prvi praznični album, "Merry Christmas".

 

Navodno, duo je napisao i producirao pjesmu za samo 15 minuta. Objavljena je 1994. godine i postala je božićni hit te svake godine dobija veliki broj pregleda.

 

U izvještaju za 2018. procjenjuje se da je Keri zaradila ukupno više od 60 miliona dolara na pjesmi. Naime, pjesma svake godine zarađuje između 600.000 i milion dolara.

 

"All I Want for Christmas Is You" je najveći međunarodni hit Mariah Carey, koji je bio na vrhu top lista u dvadeset šest zemalja.

 

(B92, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!