završena prva runda pregovora

Čović: Predložili smo da bude hrvatski član Predsjedništva BiH, i onih koji se ne izjašnjavaju...

Front02.12.21, 16:13h

Čović: Predložili smo da bude hrvatski član Predsjedništva BiH, i onih koji se ne izjašnjavaju...
Postoji mogućnost za nekih 10-ak ili 15 dana da nastavimo još jednu rundu razgovora", rekao je Čović

 

 

 

Prema riječima lidera HDZ-a Dragana Čovića, prva runda razgovora s izaslanstvom EU i SAD-a je završena, a nada se da će do sredine prosinca postići konačno rješenje, ako za to naravno bude volje.

 

"Završena je i ova runda razgovora. Ja sam očekivao da ćemo danas dogovoriti ključne modele (Predsjedništvo i Dom naroda). Puno toga je bilo na stolu i maloprije, ali realno treba kazati, ništa nismo usuglasili. Postoji mogućnost za nekih 10-ak ili 15 dana da nastavimo još jednu rundu razgovora", rekao je Čović, prenosi Klix.

 

Naredni razgovori bi se trebali održati od 10. do 20. prosinca i vodit će ih Matthew Palmer, a Čović je optimističan povodom rješenja.

 

"Ako to nismo u stanju dogovoriti između svih nas u 12. mjesecu, mislim da nećemo nikad dogovoriti. Mi smo to u stanju uraditi za pet dana ako želimo sjesti za stol. Osobno mislim da je vrlo malo ostalo, ako se želi to. Jasno je da se to može potencijalno do tog 15. 16. završiti, ali ja sam zamolio da do tada ne čekamo", kazao je Čović.

 

Ostatak pojedinosti pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još