U petak počeo generalni štrajk

Medicinski radnici će ipak blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu: Nezadovoljni su zbog kašnjenja plata i blokade računa

Hronika29.11.21, 14:22h

Medicinski radnici će ipak blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu: Nezadovoljni su zbog kašnjenja plata i blokade računa
Prosvjednici bi trebali prvo proći ulicama Konjica, a zatim će blokirati magistralni put M17 u mjestu Drecelj kod Konjica

 

 

Doktori medicine i stomatologije Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu, nezadovoljni zbog kašnjenja plaća i blokade računa tih zdravstvenih ustanova u petak su stupili u generalni štrajk, a za utorak, 30. novembra oko podne, najavili blokadu magistralne ceste M17.  

 

Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za kolovoz. 

 

Po riječima predsjednika Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfana Jazvina, okupljanje članova tog sindikata, zdravstvenih radnika i građana općine Konjic predviđeno je u utorak, u 12 sati ispred Opće bolnice.

 

Kako je najavio, prosvjednici bi trebali prvo proći ulicama Konjica, a zatim će blokirati magistralni put M17 u mjestu Drecelj kod Konjica.  

 

Jazvin dodaje da će blokirati magistralnu cestu M17 čak i ako se u ponedjeljak deblokira račun i isplate plaće jer se, smatra da se za tri mjeseca može dogoditi isto.

 

Također je dodao da će zdravstveni radnici zajedno s kolegama iz Mostara, u slučaju da se njihovo pitanje ubrzo ne riješi, održati prosvjede ispred zgrade Porezne uprave, Vlade HNŽ-a i Zavoda za zdravstveno osiguranje u Mostaru.

 

(FEA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još