FOTO/ Zbog 'neprikladne' parole

Plakati koji se 'uplašili' Republiku Srpsku: Prvo prihvatili, pa tri dana prije postavljanja hitno odustali!

Hronika24.11.21, 17:52h

Plakati koji se 'uplašili' Republiku Srpsku: Prvo prihvatili, pa tri dana prije postavljanja hitno odustali!
O ovom slučaju ću da obavijestim članove Europskog parlamenta i druge funkcionere Europske unije sljedeće sedmice, kada imamo zakazane sastanke u Briselu, rekao je Ahmed Husagić iz Pokreta Snaga domovine

 

 

 

Kampanja Pokreta Snaga domovine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine počela je postavljanjem bilborda u svim većim gradovima Federacije BiH, međutim, kako kažu iz ovog pokreta, u drugom bh. entitetu Republika Srpska to neće biti realizovano.

 

- Sa žaljenjem moramo da obavijestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizovana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine. Iako je oglasni prostor rezervisan i plaćen za sve veće gradove u tom bh. entitetu, samo tri dana prije početka kampanje smo obaviješteni da ona ne može biti realizovana zbog neprikladne parole - naveli su iz Pokreta Snaga domovine.

 

U svom saopćenju pozivaju javnost da procijeni da li u natpisu na plakatu ima išta neprikladno.

 

snaga-domovine-bilbord-dan-drzavnosti-bih-zastava-patriotizam

 

- Iako sam dugo u politici, ovo još nikad nisam doživio – da jedan plakat koji apsolutno promoviše univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzurisan. Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću da obavijestim članove Europskog parlamenta i druge funkcionere Europske unije sljedeće sedmice, kada imamo zakazane sastanke u Briselu - rekao je Ahmed Husagić iz ovoga pokreta.

 

Također, on je uputio poziv svim građanima i građankama BiH da "zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciju progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi".

 

- Dejtonski sporazum je legitimizirao jednu fašistička ideologiju. Cilj te ideologije je bio zločinima i protjerivanjem stvoriti strah i nepovratno poremetiti odnose među stanovnicima Bosne i time spriječiti povratak na prijašnji način života koji je utemeljen 25.11.1943. godine. Mi ovom porukom naglašavamo da su vrijednosti na kojima se zasniva današnja demokratska Evropa ugrožene jer ako u Bosni i Hercegovini ne uništimo fašizam, on će se sa sigurnošću proširiti i na nju - smatra Taner Aličehić iz Pokreta Snaga domovine.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još