nakon poraza protiv zvereva

Novinari pitali Đokovića hoće li se vakcinisati i igrati na Grand Slamu u Melbourneu? On im odgovorio...

Sport21.11.21, 10:36h

Novinari pitali Đokovića hoće li se vakcinisati i igrati na Grand Slamu u Melbourneu? On im odgovorio...
Godina za Đokovića je gotova, a još je uvijek neizvjesno hoće li nastupiti na prvom velikom turniru iduće godine, Grand Slamu u Melbourneu, jer mogu igrati samo potpuno cijepljeni tenisači

 

 

 

 

Prvi svjetski tenisač Novak Đoković neće igrati u finalnom susretu ATP Finala koji se održava u Torinu nakon što je u tri seta izgubio polufinale od Alexandera Zvereva.


U sjajnom meču Đoković je drugi put ove godine izgubio od njemačkog tenisača na nekom od najjačih turnira. Prije toga je, također u polufinalu, izgubio od Zvereva na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Godina za Đokovića je gotova, a još je uvijek neizvjesno hoće li nastupiti na prvom velikom turniru iduće godine, Grand Slamu u Melbourneu. Naime, na Australian Openu će moći nastupiti samo potpuno cijepljeni igrači, a za Đokovića je i dalje nepoznato je li se tome podvrgnuo ili nije. Inače je cijelo vrijeme bio djelomični protivnik cijepljenja.


- Ne znam još hoću li igrati u Melbourneu. Vidjet ćemo -, rekao je kratko i tajnovito na konferenciji za novinare nakon poraza od Zvereva.


Uz to se osvrnuo na sam meč i poraz.


- Imam veliko poštovanje prema Zverevu, s kojim sam veliki prijatelj izvan terena. Cijenim ga i kao čovjeka i kao tenisača te znam da će, prije ili kasnije, osvojiti Grand Slam turnir. On je fantastičan servis igrač, jedan od najboljih na svijetu, a to je dokazao i u ovom meču. Uopće se nisam osjećao umorno i mogao sam igrati bez problema još sat ili dva. Uživao sam u meču, bio je na visokoj razini. Imao sam šansu kod 2-4 u trećem setu, ali sam poslao jedan dugački forhend. Ponavljam, sjajan meč smo odigrali.  Jedan drugoga smo gurali na najveću moguću razinu - komentirao je Đoković, prenosi Hina.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još