'IGRAO JE RUSKI RULET NA SETU'

Protiv Aleca Baldwina podignuta još jedna tužba: Supervizorica scenarija tvrdi - on uopće nije trebao pucati u toj sceni!

Hronika18.11.21, 19:53h

Protiv Aleca Baldwina podignuta još jedna tužba: Supervizorica scenarija tvrdi - on uopće nije trebao pucati u toj sceni!
U tužbi stoji da je scenarijem bilo predviđeno snimanje triju kadrova - Baldwinovih očiju, mrlje krvi na ramenu i dijela Baldwinova torza "dok spušta ruku do futrole i iz nje vadi pištolj", no da nigdje u scenariju "ne stoji kako iz pištolja treba pucati Baldwin ili bilo tko drugi"

 

 

 


U novoj tužbi koju je u srijedu podnijela supervizorica scenarija Mamie Mitchell stoji da se, prema filmskom scenariju od Aleca Baldwina nije tražilo da puca iz pištolja u sceni u kojoj je prošli mjesec na filmskome setu usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.


Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucavši iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno na snimanju filma 'Rust' te kaže da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu, prenosi Slobodna Dalmacija.


Pojašnjava da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo te da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu redateljeva pomoćnika o tomu da je pištolj siguran za korištenje.


"Po našemu mišljenju gospodin Baldwin odlučio je igrati ruski rulet kad je pucao iz pištolja bez prethodne provjere, a ni oružar to nije učinio u njegovoj prisutnosti", rekla je Mitchellina odvjetnica Gloria Allred na konferenciji za novinare.


Ni Baldwin ni producenti filma, koji su također imenovani u tužbi, još je nisu komentirali.


U tužbi stoji da je scenarijem bilo predviđeno snimanje triju kadrova - Baldwinovih očiju, mrlje krvi na ramenu i dijela Baldwinova torza "dok spušta ruku do futrole i iz nje vadi pištolj", no da nigdje u scenariju "ne stoji kako iz pištolja treba pucati Baldwin ili bilo tko drugi".


Mitchell je u tužbi navela i da je, u trenutku kad je Baldwin spustio pištolj bila na manje od 1,2 metra od njega.


U tužbi navodi da je na setu počinjen napad, da je namjerno izazvana emotivna uznemirenost te da je namjerno nanesena povreda, stoji u izvješću utemeljenom na kopiji sudskih dokumenata.


Prošli je tjedan glavni električar na setu, Serge Svetnoy podnio tužbu protiv glumca Aleca Baldwina i protiv producenta filma zbog nesavjesnog ponašanja, a vlasti u Santa Feu još uvijek vode istragu i zasad nisu podnijele krivičnu prijavu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!