Nakon smrti dvogodišnje Džene Gadžun

Ordinacija u kojoj se obavljao zahvat djevojčice 'trajno zatvorena' pa otvorena: Bejtović zatrpan lošim ocjenama i komentarima

Hronika15.11.21, 10:45h

Ordinacija u kojoj se obavljao zahvat djevojčice 'trajno zatvorena' pa otvorena: Bejtović zatrpan lošim ocjenama i komentarima
Djevojčica Džena Gadžun je juče ujutro, nakon šest dana kome, izgubila bitku za život na Pedijatriji KCUS-a

 

 

Privatna stomatološka ordinacija dr. Bejtović, gdje je oftalmologinja Nina Jovanović bez licence za rad u Kantonu Sarajevo, uz anesteziologa Suada Rožajca radila rutinsku, ali kobnu operaciju dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja je "trajno zatvorena", pisalo je juče na Business Profilu na Google platformi.

 

ordinacija-bejtovic-trajno-zatvorena

 

No, nakon što je N1 o tome objavio tekst, očito je da je neko ko održava Google Business profil nalog opet promijenio u 'closed' (zatvoreno).

 

ordinacija-bejtovic-1

 

Za samo nekoliko sati ordinacija je sa ocjene 3,5 spala na 2,4. Za dva sata ordinacija je tako dobila 34 negativne ocjene. Najvjerovatnije da se u tome krije razlog što je ranije profil bio zatvoren.


Djevojčica Džena Gadžun je juče ujutro, nakon šest dana kome, izgubila bitku za život na Pedijatriji KCUS-a.

 

N1 saznaje da pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo policija provodi nekoliko dana sve radnje na okolnosti djela, izuzet je video nadzor, sve što je bilo u “spornoj” ordinaciji gdje je vršena kobna operacija.


Tužilaštvo je, kako nezvanično saznaje N1, naložilo obdukciju tijela djevojčice čije srce je prestalo da kuca. Očekuju se i izvještaj Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.


Podsjetimo, kako je jedina laboratorija za mjeriteljstvo i verifikaciju medicinskih uređaja u BiH, saopštila da su i ordinacija Bejtović/Rožajac, te oftalmološka ordinacija dr. Jasmine Halimić, gdje je radila i doktorica Jovanović bez verifikacije.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još