Kvalifikacije za SP 2022.

Ibrahim Šehić promijenio povijest finskog nogometa

Sport14.11.21, 15:25h

Ibrahim Šehić promijenio povijest finskog nogometa
Finci su poveli u 29. minuti, no do vodstva su mogli i četiri minute ranije, ali golman Ibrahim Šehić odbranio je jedanaesterac Teemuu Pukkiju. To je moglo izazvati potpuni šok kod gostiju jer je to bio tek treći promašeni penal u povijesti finske reprezentacije

 

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici izgubila od Finske 3:1 i tako ostala bez šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine.

 

Finci su poveli u 29. minuti, no do vodstva su mogli i četiri minute ranije, ali golman Ibrahim Šehić odbranio je jedanaesterac Teemuu Pukkiju.

 

To je moglo izazvati potpuni šok kod gostiju jer je to bio tek treći promašeni penal u povijesti finske reprezentacije, kako javljaju tamošnji statističari.

 

Prema njima, prije Pukkija samo su dva Finca promašila jedanaesterac - Jarl Malmrgen 1931. i Ari Makynen 1976. godine.

 

Tako se golman Konyaspora u svojem 40. nastupu za reprezentaciju BiH upisao u nogometnu povijest, ali ne svoje zemlje, nego Finske.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!