Spasioci traže radnika kompanije 'Cengiz Insat'

FUCZ u potrazi za drugim turskim državljaninom koji je pao s krana u nabujalu rijeku Bosnu

Hronika12.11.21, 12:11h

FUCZ u potrazi za drugim turskim državljaninom koji je pao s krana u nabujalu rijeku Bosnu
Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala, uslijed obilnih padavina

 

 

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uključila se, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u potragu za radnikom iz turske kompanije Cengiz Insat koji je zajedno sa kolegom, a čije je tijelo pronađeno u rijeci Bosni, bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na Koridoru Vc.

 

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem, rano jutros krenuo je u pretragu desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić Polja prema Žepču.

 

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala, uslijed obilnih padavina - ističe se.

 

U potragu su, od početka, uključeni pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK, policija ZDK, GSS-a koji su čamcima pretraživali rijeku Bosnu. Kolege dvojice nastradalih radnika i mještani Topčić Polja, Golubinja i drugih naselja u blizini pomagali su u potrazi. Danas će se potrazi pridružiti i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost Distrikta Brčko, koji je prilagođen za taj tip rijeke – navodi FUCZ.

 

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 8. novembra kad su radnici pali sa krana, sa deset metara visine, u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča. Nakon toga je, za njima, organizirana potraga. Tijelo jednog od radnika, državljanina Turske (43 godine), spasioci su jučer pronašli u rijeci Bosni.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!