FOTO/ Vikend u SCC-u u znaku imunizacije

Red za vakcinu u tržnom centru: U ponudi Moderna, Pfizer i Sinopharm, te AstraZeneca za revakcinaciju

Hronika06.11.21, 19:23h

Red za vakcinu u tržnom centru: U ponudi Moderna, Pfizer i Sinopharm, te AstraZeneca za revakcinaciju
Krizni štab Ministarstva zdravstva odredio je da će se u dane vikenda, 6. i 7. novembra 2021. godine, provesti vakcinacija građana u tržnom centru Sarajevo City Center, te 13. i 14. novembra u tržnom centru Bingo City Center u ulici Džemala Bijedića na Otoci

 

 

U tržnom centru Sarajevo City Center (SCC) jutros je otvoren punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa.

 

Građanima su na raspolaganju vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm, te AstraZeneca za revakcinaciju.

 

vakcinacija-scc

 

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Mirna Pecikoza pozvala je sve građane koji to do sada nisu učinili da se vakcinišu i na taj način zaštite sebe i druge.

 

- Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizira akciju 'Vakcinacija prema građanima'. Izabrali smo prostor tržnog centra jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno vikendom. Jutros je do 11 sati utrošeno je 90 doza vakcina - rekla je Pecikoza.

 

vakcinacija-scc-prijava

 

Vlada Kantona Sarajevo naložila je javnim ustanovama Dom zdravlja KS i Zavodu za javno zdravstvo KS da organizuju vakcinalni tim i punkt za provođenje vakcinacije u tržnim centrima.  

 

Podsjećamo, Krizni štab Ministarstva zdravstva odredio je da će se u dane vikenda, 6. i 7. novembra 2021. godine, provesti vakcinacija građana u tržnom centru Sarajevo City Center, te 13. i 14. novembra u tržnom centru Bingo City Center u ulici Džemala Bijedića na Otoci

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!