Završena II vanredna sjednica Štaba civilne zaštite

Dobre vijesti iz Općine Ilidža: Kritične tačke stavljene pod kontrolu... Građani, zabilježite ove brojeve telefona!

Hronika05.11.21, 18:05h

Dobre vijesti iz Općine Ilidža: Kritične tačke stavljene pod kontrolu... Građani, zabilježite ove brojeve telefona!
Još jednom podsjećamo građane i građanke da za sve informacije ili prijave mogu kontaktirati Službu civilne zaštite Općine Ilidža na dežurne kontakt telefone

 

 


Održana je II vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilidža, te su razmatrani izvještaji koordinatora sa terena.


Općinski načelnik Nermin Muzur istakao je da je trenutna situacija na terenu pod kontrolom, nivo vode je u padu, te su mjere i aktivnosti koje su poduzete tokom dana dale rezultat i sve kritične tačke su pod kontrolom. U mjesnim zajednicama Otes, Donji Kotorac i Butmir, gdje je bila izuzetno teška situacija, trenutno je većinskim dijelom stavljeno pod kontrolu.

 

ilidza-poplave-2021


Uspostavljene su dežurne ekipe koje će nastaviti obilaziti i pratiti stanje na terenu tokom noći te je ponovno zakazana sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilidža sutra u jutarnjim satima.

 

zeljeznica-ilidza-poplava-2021


Na terenu su i Kantonalna uprava civilne zaštite, Gorska služba za spašavanje, Federalna uprava civilne zaštite, predstavnici Policijske uprave, vatrogasci i druge službe koje su na raspolaganju građanima i građankama za sve što bude potrebno te je Štab civilne zaštite Općine Ilidža obezbijedio i pakete hrane, vode i higijenskih potrepština za najugroženije građane i građanke.

 

zeljeznica-ilidza-poplava-2021-2


Još jednom podsjećamo građane i građanke da za sve informacije ili prijave mogu kontaktirati Službu civilne zaštite Općine Ilidža na sljedeće kontakt telefone:


Služba civilne zaštite

 

033/637-229

033/775-614

033/775-615

033/775-616

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!