Stigla podrška velikog broja svjetskih klubova i igrača

Zlatan Ibrahimović stao uz prvog igrača koji je objavio da je gej: 'Ti si šampion'

Sport28.10.21, 09:59h

Zlatan Ibrahimović stao uz prvog igrača koji je objavio da je gej: 'Ti si šampion'
Cavallo je rekao da je zabrinut da bi njegova seksualna opredijeljenost mogla da mu bude problem u karijeri. Mnogi su se potrudili da tako ne bude, a Ibra se posebno izdvaja

 

Zlatan Ibrahimović pružio je podršku australijskom igraču Joshu Cavallu, prvom nogometašu u najjačem rangu nekog profesionalnog natjecanja koji je saopćio da je homoseksualac.

 

Josh se ohrabrio i dobio podršku velikog broja svjetskih klubova i igrača, ali se posebno izdvaja Zlatan Ibrahimović.

 

„Veoma sam sretan što sam javno progovorio o tome ko sam zapravo i osjećam veliko olakšanje. Zdravo svima, Josh Cavallo ovdje. Imam nešto osobno što želim da podijelim sa svima. Ja sam nogometaš i ja sam gej“, počeo je Cavallo u video poruci.

 

Njegova odluka da bude potpuno iskren izazvala je lavinu reakcija širom planete.

 

„Bio je dug put do ove tačke u mom životu, ali ne mogu da budem sretniji zbog moje odluke da ovo objavim. Borio sam se sa svojom seksualnošću već šest godina i drago mi je da sam se toga riješio. Za ljude koji me lično znaju, znate da sam introvertna osoba. Uvijek sam osjećao potrebu da se krijem, jer sam se stidio. Krio sam ko sam, kako bih ostvario svoj san kao klinca, da igram nogomet i budem tretiran jednako, što se nikada nije činilo realnim“, objasnio je Cavallo.

 

Cavallo je ipak dodao da je zabrinut da bi njegova seksualna opredijeljenost mogla da mu bude problem u karijeri. Mnogi su se potrudili da tako ne bude, a Ibra se posebno izdvaja. U svom stilu, obratio se kratko i efektno. „Ti si šampion. Nogomet je za sve, moje veliko poštovanje“.

 

(Bljesak.info, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!