dženaza i ukop žrtava stradalih u požaru

Nakon ratnih stradanja, najtužniji dan u Brčkom: Djed, nena, njihova djeca i unučad - svi umrli u jednom danu

Hronika27.10.21, 17:47h

Nakon ratnih stradanja, najtužniji dan u Brčkom: Djed, nena, njihova djeca i unučad - svi umrli u jednom danu
Danas se opraštamo od sedam članova jedne porodice, tri dobna uzrasta - djed i nena, njihova djeca i njihova unučad. Ova činjenica dodatno ukazuje na veličinu tragedije koja je zadesila ovu porodicu i ražalostila sve nas - kazao je Mustafa-efendija Gobeljić

 

 

 

U Brčkom je danas klanjana dženaza i obavljen ukop sedam osoba stradalih u požaru koji se dogodio 23. oktobra u brčanskom naselju Suljagića Sokak.


Dženaze-namaz stradalima klanjali su muftija tuzlanski Vahid-efendija Fazlović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-efendija Gobeljić i imam džemata Ivici-Meraje Mevludin-efendija Smajlović.


Mustafa-efendija Gobeljić je u svome obraćanju prisutnima kazao da je nakon ratnih stradanja današnji dan vjerovatno najtužniji dan u Brčkom.


- Danas se opraštamo od sedam članova jedne porodice, tri dobna uzrasta - djed i nena, njihova djeca i njihova unučad. Ova činjenica dodatno ukazuje na veličinu tragedije koja je zadesila ovu porodicu i ražalostila sve nas - kazao je Gobeljić.


Muftija tuzlanski Vahid-efendija Fazlović je iskazao taziju - saučešće članovima porodice u svoje ime i uime reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-efendije Kavazovića.


- Ovo je dan u kojem možemo mnogo učiti uz duboko razmišljanje da moramo biti mnogo bliži jedni drugima, i u porodicama i u našim komšilucima kako bismo se u svakom stanju, i kad je radost, a posebno kada je žalost, našli jedni uz druge. Pozivam vas na humana djela, neka to bude poruka ovih merhuma. Naše ljudske vrline se potvrđuju lijepom riječju i dobrim djelom. Ja se nadam da ćemo, ako Bog da, biti zdušno uz porodicu ovih merhuma, to je naša dužnost - izjavio je Fazlović.


U Brčko Distriktu BiH i Federaciji BiH danas je dan žalosti.

 

(FENA/ad)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!