VIDEO/ Haos i vriska u Narodnoj skupštini RS

Dodik: Prljavi ste i umazani, dobio si nalog iz Sarajeva; Stanić: Tata ti trabunja, nisam ti ja žena da te slušam

Front27.10.21, 16:05h

Dodik: Prljavi ste i umazani, dobio si nalog iz Sarajeva; Stanić: Tata ti trabunja, nisam ti ja žena da te slušam
Stanić je na Dodikovu izjavu izgubio smirenost i počeo vrištati na predsjednika SNSD-a

 


 

Poslanik SDS-a u NSRS-u Miladin Stanić verbalno se sukobio sa članom Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom danas na sjednici NSRS-a. Stanić je tokom svog obraćanja rekao da se SDS slaže sa SNSD-om da ne mogu prihvatiti zakone koje je nametnuo visoki predstavnik.

 

-Ne možemo i nećemo i to da ste najgori na svijetu, bit ćemo saglasni s vama. Također se ne slažemo ni s nametnutim presudama i odlukama Ustavnog suda BiH. Ali mi nećemo da nas slijepac vodi i nećemo da budemo slijepo poslušni, kazao je Stanić.

 

Dodao je, obraćajući se direktno Dodiku, da SNSD misli da je samo Dodik važan i da samo on ima pravo pljačkati, štititi porodicu, a svi ostali nemaju pravo.

 

-I samo da znate, ukoliko bilo šta izgovorite na bezobrazan način, kao što ste to do sada radili prema opoziciji, napustit ćemo sjednicu, rekao je Stanić.

 

Dodik je na to odgovorio Staniću da je "promašio" i da stalno "trabunja" isto.

 

-Drago mi je, gospodine Staniću, da imate takvu inspiraciju i da vas moja pojava tako inspiriše i omogućava vam jak imunitet da ste stalno u naponu.

 

Stanić je na ovu Dodikovu izjavu izgubio smirenost i počeo vrištati na predsjednika SNSD-a.

 

-Tata ti trabunja! Ne možeš mi govoriti ružne riječi, vikao je Stanić na Dodika, a u jednom trenutku nazvao ga je idiotom i kazao da mu on "nije njegova žena da ga sluša".

 

Sukob se potom nastavio, nastavile su se nizati međusobne uvrede i optužbe, a Dodik mu je poručio da je moralna i svaka druga greška.

 

-On sad hoće da sad mene izazove da mu nešto kažem, pa da on kao ono prljavo, nadobudno dijete dođe i kaže ja izlazim iz ove igre. Vi ostajete prljavi i umazani, oni traže razlog da ne budu dio ovoga jer su dobili nalog iz Sarajeva, sad možeš izaći. Neću se pravdati ovakvim buzdovanima, ja tebe nikad nisam vozio u svom autu i nemam ni namjeru d ate vozim jer si ti tehnička, moralna i svaka druga greška za to auto koje ja vozim. Ovdje ovo nećeš da slušaš, a sutra ćete slušati Schdmita, je li?!, nastavio je Dodik koji je također počeo vikati.

 

Sukob možete poslušati od 7 minute videozapisa.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još