Foto/ Javnost u Srbiji zgrožena

Missica Valentina naljutila naciju jednom fotografijom: Prodana dušo, vraćaj se kući!

Showbizz27.10.21, 11:30h

Missica Valentina naljutila naciju jednom fotografijom: Prodana dušo, vraćaj se kući!
Žao mi je, bilo je to nepromišljeno, poručila je Valentina Petrović, koja je odlučila napustiti takmičenje

 

Novi skandal trese Srbiju, a za sve su krivi jedna misica i dvoglavi orao. Naime, srbijanska misica Valentina Petrović fotografirala se s Miss Kosova, Miss Albanije i Miss Crne Gore tokom takmičenja za Miss, a sve bi bilo posve uobičajeno da se djevojke nisu fotografirale na način da rukama pokazuju znak dvoglavog orla, što je simbol takozvane "Velike Albanije".

 

Fotografija je odmah izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

 

valentina-petrovic-dvoglavi-orao

 

Nakon što je postala svjesna što je napravila, odmah se oglasila i srbijanska Miss na svom Instagram profilu.

 

-Želim se javno oglasiti povodom slike koja kruži društvenim mrežama! U naletu euforije zbog zabave, pozvali su me da se fotografiram pa sam velikom brzinom stala pokraj djevojaka i djevojke su mi u euforičnoj brzini namjestile ruke i pokazale kako da stanemo. Nisam imala nikakvu lošu namjeru, to je bio trenutak nepromišljenosti i glupa spontanost. Želim se izvinuti pripadnicima svog naroda, narodu s Kosova i Metohije, mojoj firmi, mojoj porodici, koji su zbunjeni zbog nastale fotografije i moje nepromišljenosti i upadanja u zamku zbog tuđe loše namjere. Ja volim i bodrim svoju zemlju i njene vrijednosti. Naša država je jedini simbol koji nosim u srcu. Jednostavno nisam razmišljala kada sam to napravila. Jako, jako mi je žao, zato osim dubokog izvinjenja, također sam donijela odluku da ću od organizatora tražiti dozvolu da napustim takmičenje i tim činom olakšam sebi trenutni pritisak koji nosim. Baš se kajem, ali jednostavno se to nepromišljeno dogodilo. Teško mi padaju sve poruke i kritike, ali u pravu ste. Oprostite, nadam se da ćete me razumjeti, navela je Valentina Petrović.

 

Lijepa Srbijanka do ovog skandala nije bila poznata široj javnosti, a predstavljanje Srbije na natječaju ljepote činilo joj se kao dobra prilika da je svijet upozna.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još