Akcija u Tuzli

Oglasili se iz SIPA-e: Evo šta kažu o pretresu prostorija Američkog univerziteta u BiH

Hronika21.10.21, 13:08h

Oglasili se iz SIPA-e: Evo šta kažu o pretresu prostorija Američkog univerziteta u BiH
Navedene aktivnosti se provede zbog postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druge osobe počinile krivična djela "Prevara", "Posebni slučajevi krivotvorenja isprava", "Porezna utaja" i "Pranje novca"

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Općinskog  suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, danas vrše privremeno oduzimanje dokumentacije iz Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

 

Navedene aktivnosti se provede zbog postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druge osobe počinile krivična djela "Prevara", "Posebni slučajevi krivotvorenja isprava", "Porezna utaja" i "Pranje novca".

 

Više informacija o rezultatima navedenih aktivnosti biće poznato u toku dana, saopćeno je iz i Državne agencije za istrage i zaštitu.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!