Nakon ostavke Melike Husić-Mehmedović

Skupština KS o imenovanju nove ministrice za nauku, visoko obrazovanje i mlade: Hoće li Aleksandra Nikolić sjesti u vruću fotelju

Front21.10.21, 09:44h

Skupština KS o imenovanju nove ministrice za nauku, visoko obrazovanje i mlade: Hoće li Aleksandra Nikolić sjesti u vruću fotelju
Nikolić je bila profesor na Poljoprivrednom fakultetu te prorektor na Univerzitetu za međunarodne odnose

 

Skupština Kantona Sarajevo će na sjednici zakazanoj za petak, 22. oktobra razmatrati Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja ministrice za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Aleksandre Nikolić.

 

Bivša ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Melika Husić-Mehmedović dostavila je premijeru Edinu Forti ostavku na tu funkciju.

 

U predmetnom aktu se navodi da je ostavku podnijela zbog "neočekivane količine pritiska kojem je bila izložena neposredno pred prezentaciju novog zakona o visokom obrazovanju pred Skupštinom Kantona Sarajevo".

 

Nikolić je bila profesor na Poljoprivrednom fakultetu te prorektor na Univerzitetu za međunarodne odnose.

 

Za sada je to jedina tačka dnevnog reda.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još