LOŠA NAVIKA ILI ČISTI BEZOBRAZLUK

Pogodite koji je ovo bh. grad: Građani po ulici bacaju stari namještaj, baš ih briga za okolinu

Hronika20.10.21, 14:15h

Pogodite koji je ovo bh. grad: Građani po ulici bacaju stari namještaj, baš ih briga za okolinu
Nejasno je zbog čega pojedini građani izbjegavaju mogućnost poziva službi koje će za njih odvesti stari namještaj, već se odlučuju samoinicijativno riješiti viška, ali na štetu vizualnoga identiteta grada

 

 


I dok nova gradska vlast grada Mostara pokušava ubrzati realizaciju brojnih projekata u samom gradu, kako u infrastrukturnom, tako i u pogledu komunalija, pojedini građani grada na Neretvi i dalje ne shvaćaju vrijednosti urbanizma i brige za vlastitu životnu sredinu.  


Dokaz tomu je stanje u pojedenim gradskim kvartovima gdje se pored praznih kontejnera za smeće ponekad može vidjeti različit inventar, počevši od madraca, fotelja, pa do ormara i druge stolarije.


Nejasno je zbog čega pojedini građani izbjegavaju mogućnost poziva službi koje će za njih odvesti stari namještaj, već se odlučuju samoinicijativno riješiti viška, ali na štetu vizualnoga identiteta grada.


Ekipa Večernjeg lista u užem je gradskom središtu tako zatekla paradoksalnu situaciju u kojoj se pored kontejnera koji se sada redovito odvoze i koji su praktično prazni, nalaze gomile kućnoga namještaja.


Više fotografija možete pogledati ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još