'Miloradu, da se ne zaboravi....'

Bivši potpredsjednik SNSD-a i nekad bliski Dodikov saradnik: 'Cvijanović i Radmanović pričaju da si prolupao'

Front20.10.21, 12:18h

Bivši potpredsjednik SNSD-a i nekad bliski Dodikov saradnik: 'Cvijanović i Radmanović pričaju da si prolupao'
Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas, napisao je Kalabić

 

Drago Kalabić, bivši potpredsjednik SNSD-a koji je u međuvremenu isključen iz stranke i bivši bliski saradnik Milorada Dodik, lidera ove stranke, komentarisao je na Facebooku njegove najave o tome da će Republika Srpska povući saglasnost o osnivanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

 

Objavu je počeo posvetom 'Miloradu, da se ne zaboravi…', a zatim nastavio:

 

- Kada ste Milorade, ti, Ivanić i Kalinić odlučili da predate VRS na nivo BiH, ja sam bio PROTIV. Sjećaš sa da sam i tebe molio da budeš protiv. Ti si rekao da moraš i da imaš pritisak. Pitao sam te kakav, nikada nisi objasnio. Ja moram priznati da sam glasao po savjesti i da ni tada ni poslije nisam imao nikakav problem, pritisak ili nešto slično. Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da je taj pritisak ustvari trgovina i što si više ustupaka pravio, više si napredovao.

 

Ovo ti pišem zbog budalaština koje promovišeš ovih dana oko vojske i odbrane. Vidiš, Milorade, ti si sa bratijom predao VRS bez ijednog metka, bez ijednog ustupka i bilo kakvog benefita za RS. I sada ti nas ubjeđuješ, Milorade, da će isto tako Bošnjaci a i Hrvati tebi to ponovo predati bez metka, bez borbe, bez teške muke. NEĆE, Milorade. I ja i ti to dobro znamo. Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas. O tome neki drugi put.


Još samo da ti kažem da ovi nesrećnici što stoje iza tebe kao da im je neko umro, Željka, Radmanović, Radovan, Majkić, svašta pričaju po BL. Kod tebe ćute, a ovamo pričaju da si prolup'o, da si izgubljen i da je gotovo. Ti znaš kako ja to znam.... Nije dobro Milorade....

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još