VIDEO/ OD 31. OKTOBRA premijerno na BHT-u

Stiže nova domaća dramska serija "Balkanika": Veliku pažnju izazvalo pojavljivanje Mate Rimca u prvoj sezoni

Mediji19.10.21, 17:34h

Stiže nova domaća dramska serija
"Balkanika" donosi priču o dvojici prijatelja koji se usljed beznađa svakodnevnice upuste u opasan posao, a on im donese nevolje kakve nisu mogli zamisliti

 

 

 

Prva sezona nove igrane serije "Balkanika" počinje s emitovanjem 31. oktobra na BHT1.

 

Najavljujući premijeru "Balkanike" u svom programu, iz BHT-a poručuju da im je zadovoljstvo što će publici ponuditi ovu seriju vrhunske domaće produkcije, koju je u potpunosti realizirala mlada ekipa profesionalaca sa nekoliko već poznatih glumačkih imena.


 


- Gledatelji BHT1 novu bh. seriju 'Balkanika' moći će pratiti od 31. 10. od 22:25 sati. Serija će u programu BHT1 biti prikazivana jednom sedmično i to nedjeljom. BHRT kao javni medijski servis BiH uvijek će ponuditi saradnju, kao i do sada, mladim i kreativnim osobama koji svojim djelovanjem doprinose razvoju ne samo filmske umjetnosti nego i društva u cjelini - istakao je Seid Masnica, glasnogovornik BHRT-a.


Sjajni autorski tim koji je osmislio i realizirao seriju predvode scenarista Luka Mamuza, producent i režiser Marin Mamuza, majstor fotografije Mirko Pivčević, te Ivan Šagolj i Zdravko Grgić. "Balkanika" je serija prožeta akcijom, dramom i sa elementima komedije, a interesovanje javnosti za ovu priču je ogromno, što mladim Livnjacima daje vjetar u leđa.

 

balkanika-spica


- Jedva čekamo da Struja, Bakar i Brzi, ali i svi drugi likovi koje smo okupili na TV ekranima pokažu na čemu smo radili proteklih mjeseci. Dva mjeseca smo doslovno živjeli na setu i hvala svim našim sugrađanima koji su nam pružali veliku podršku bez obzira na svu buku tokom snimanja - poručuju autori i otkrivaju da će TV publici biti prikazano pet epizoda prve sezone serije, koje traju po 35 minuta.


U planu im je da "Balkanika" ove zime bude dostupna i online.


"Balkanika" donosi priču o dvojici prijatelja koji se usljed beznađa svakodnevnice upuste u opasan posao, a on im donese nevolje kakve nisu mogli zamisliti.

 

balkanika-na-setu


Uz ekipu poznatu po YouTube skečevima "Jure i Mate", u seriji ćemo gledati i popularne glumce kao što su Mladen Vulić, Dragan Marinković Maca, Slaven Knezović, Ana-Uršula Najev, Pere Eranović, Stipe Radoja i mnogi drugi.


Posebnu atmosferu seriji daje soundtrack "Highlife" koji izvodi splitski reper Grše, a veliku pažnju izazvalo je i pojavljivanje Mate Rimca.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!