ZVJERSKO MUČENJE ŠOKIRAO SVE

Strava u BiH: Skalpelom ga sjekli do kosti, tukli, svukli mu odjeću, vezali... Mladić od straha nije smio ništa reći

Hronika18.10.21, 19:11h

Strava u BiH: Skalpelom ga sjekli do kosti, tukli, svukli mu odjeću, vezali... Mladić od straha nije smio ništa reći
Nakon što se B.F. onesvijestio, napadači su ga ostavili i otišlo. Došavši svijesti mladić je krenuo da potraži pomoć te je sreo mještana koji je pozvao žrtvinu porodicu koja ga je prevezla u bolnicu

 

 

 


Protekli vikend Doboj, ali i BiH, potresao je stravični zločin mučenja u kojem su tri počinioca mučila sugrađanina tako što su ga sjekli skalpelom.


Prema posljednjim informacijama neke od posjekotina koje su nanesene na žrtvu su skoro do kosti duboke.


Napad se odigrao 15. oktobra kada su Zlatan B. (30), Saša P. (25) i tek punoljetni Alen S. oteli B.F. (23) uguravši ga u automobil, gdje su ga prvo tukli, da bi po dolasku na zabačenu lokaciju u Gornjoj Paklenici strgali odjeću sa njega, vezali ga te mu nanijeli više od 40 ubodnih rana skalpelom, piše Oslobođenje.


Nakon što se B.F. onesvijestio, napadači su ga ostavili i otišli. Došavši svijesti mladić je krenuo da potraži pomoć te je sreo mještana koji je pozvao žrtvinu porodicu koja ga je prevezla u bolnicu.


Ljekari iz bolnice Sveti apostol Luka su obavijestili policiju, ali mladić zbog straha za svoj život nije smio reći ko su počinioci zločina. Međutim, istragom policajci su došli do šokantnih informacija te su saznali i identitet počinioca. Ubrzo potom, policija je uhapsila sve počinioce.


Kako je navedeno iz Policijske uprave Doboj, osobe Z.B., S.P. i A.S. iz Doboja uhapšene su zbog sumnje da su sugrađanina B.F. oteli i zlostavljali dok nije ostao bez svijesti.


- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana kojeg koristi Z.B. prilikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, manja količina opojne droge i municije, navodi se u saopštenju.


Iz Policijske uprave su rekli da su navedene osobe predate u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, prenose Nezavisne novine.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još