SARAJLIJA OGORČEN REAKCIJOM IZ DOMA ZDRAVLJA

Moju majku neće da pregledaju, leži nepokretna i zaražena... Traže da je sam snesem do vozila, a imam upalu pluća!

Hronika18.10.21, 18:31h

Moju majku neće da pregledaju, leži nepokretna i zaražena... Traže da je sam snesem do vozila, a imam upalu pluća!
Ne mogu snositi nepokretnu ženu od 86 godina, a oni ne žele da izađu u stan da joj pruže pomoć. Majka je u veoma lošem stanju, brane se nekom svojom procedurom da pacijenta mogu pregledati samo u Covid ambulanti, a ne u kući - ogorčeno priča naš sugrađanin

 

 

Sve nedostatke primarnog sistema zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo na svojoj koži danas je najbolje osjetio Sarajlija Boris Novaković.


Kako je ispričao za Hayat.ba, uposlenici Doma zdravlja „Omer Maslić“ u Novom Sarajevu odnosno njihove Covid ambulante, ne žele pregledati njegovu nepokretnu majku na adresi gdje živi.


– Majka je 1936. godište, Covid je pozitivna i nije pokretna. Rekli su mi da mogu poslati vozilo po nju, ali ne i da je neko snese. Nastao je problem jer je ne mogu snijeti. I ja sam Covid pozitivan, imam upalu pluća. Ne mogu snositi nepokretnu ženu od 86 godina, a oni ne žele da izađu u stan da joj pruže pomoć. Majka je u veoma lošem stanju, brane se nekom svojom procedurom da pacijenta mogu pregledati samo u Covid ambulanti, a ne u kući – kazao nam je Novaković.


Zbog svega je danas došao do Doma zdravlja „Omer Maslić“ kako bi se nešto promijenilo, ali to nije urodilo plodom. Dodao je da je zbog verbalnog sukoba dolazila i policija koja je uradila svoj dio posla.


Majka mu živi na Trgu heroja na trećem spratu, zgrada nema lift.


- Tražili su od mene da je snesem u deci do vozila, ali to nije moguće. Dakle, ne žele joj pružiti pomoć iako je totalno nepokretna i u lošem stanju, ne obaziru se na to. Kontaktiram ih od subote, imaju fiksni i mobilni. Mobilni su isključili od subote. Tokom dana se nikako ne javljaju. Bio sam prinuđen da dođem. Ili nemaju resurse, ali traže od nas nešto nemoguće. Da sam mogao majku snijeti dovezao bih je sam vozilom – ispričao nam je u očaju Novaković koji se još nalazi ispred DZ-a na Dolac-Malti.

 

Novinara Hayata pokušali su kontaktirati i Press-službu Doma zdravlja KS, ali nisu odgovarali na njihove pozive.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još