SUMNJIČI SE DA JE SKRIVALA DOKAZE

Uhapšena Dijana Hrkalović, prisna prijateljica Velje Nevolje: Policajci se šokirali kada su vidjeli šta ima u stanu...

Hronika15.10.21, 22:35h

Uhapšena Dijana Hrkalović, prisna prijateljica Velje Nevolje: Policajci se šokirali kada su vidjeli šta ima u stanu...
Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije privedena je zbog sumnje da je uklanjala dokaze poslije ubistva Vlastimira Miloševića... Upravo to uklanjanje dokaza bilo je presudno za oslobađajuću presudu Veljku Belivuku

 

 


Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović pozvana je danas u 15 sati da se javi u Sektor unutrašnje kontrole (SUK), a dva sata kasnije ona se odazvala i to u pratnji svojih advokata. Kako pišu mediji u Srbiji, ubrzo nakon što je stigla u SUK uručeno joj je rješenje o hapšenju, nakon čega je, zajedno sa inspektorima otišla u svoj stan gdje je izvršen pretres.

 


- Moja branjenica Dijana Hrkalović pozvana je danas u 15 sati u SUK. Oko 17 sati, došli smo zajedno u tu službu i nedugo potom ona je uhapšena. U SUK se u tom trenutku  nalazio i Dejan Kovačević (bivši načelnik Uprave kriminalističke policije), dok je rješenje o hapšenju uručio policijski službenik I. P. Odatle se Hrkalović uputila u stan gdje je izvršen pretres koji je okončan u 19:20 - rekao je za portal Nova.rs advokat Nenad Tasić.


Kako piše Blic.rs, tokom pretresa stana Dijane Hrkalović policajci su se šokirali luksuzom na koji su naišli. Prema saznanjima ovog portala, Hrkalovićeva u stanu ima isključivo skupocjeni, najmoderniji italijanski nameštaj, saunu i fontanu na terasi.


- Nevjerovatno. Bilo bi suvišno reći da ovakav stan može imati samo neko ko nema baš nikakvih novčanih problema. Ovaj luksuz se rijetko gde viđa - kaže izvor Blica.


Inače, bivša državna sekretarka MUP-a Srbije privedena je zbog sumnje da je uklanjala dokaze poslije ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije. Upravo to uklanjanje dokaza bilo je presudno za oslobađajuću presudu Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, a od tog trenutka, iako su se znali i ranije, počinje prisno prijateljstvo njih dvoje.

 

Pročitajte još:

Slučaj Dijane Hrkalović ili priča o 'Boginji mafije': Sa 16 godina pisala je krimi-roman, nije ni slutila da će to biti njena stvarnost...

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još