Borba za život

Glumac Marko Živić u teškom stanju zbog korone, priključen na respirator

Hronika12.10.21, 12:58h

Glumac Marko Živić u teškom stanju zbog korone, priključen na respirator
Živić je već tri sedmice u bolnici na liječenju, prije sedam dana je kiseonik primao preko maske, međutim, doktori su ipak sada morali da ga intubiraju

 

Glumac Marko Živić je od ponedeljka na respiratoru, prenose srbijanski mediji. Ljekari kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" bore se za njegov život koji je ugrožen usljed posljedica koronavirusa.


Živić je već tri sedmice u bolnici na liječenju, prije sedam dana je kiseonik primao preko maske, međutim, doktori su ipak sada morali da ga intubiraju.


- Marku je saturacija počela da pada i svi parametri su mu bili veoma loši, posebno krvna slika. Ima obostranu upalu pluća, a dodatnu komplikaciju mu je napravila bakterija digestivnog trakta. S obzirom na to da je on prije nekoliko godina operisao rak jednjaka i želuca, bakterija je pogoršala njegovo kompletno zdravstveno stanje. Nadamo se da će uspjeti da pobijedi koronu, ali doktori su nam otvoreno rekli da je u veoma lošem stanju. Mi se svi uzdamo u to da je Marko veliki borac i da mnogo voli život - izjavio je za srbijanske medije jedan od Markovih prijatelja.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!