VIDEO/ sa protesta 'Stop gušenju! Za slobodnu Srpsku'

Stanivuković: Idemo u borbu protiv Dodikovih dahija... Oni su prljavi, nečisti, garavi, a mi smo čisti medicinski kiseonik!

Front02.10.21, 18:48h

Stanivuković: Idemo u borbu protiv Dodikovih dahija... Oni su prljavi, nečisti, garavi, a mi smo čisti medicinski kiseonik!
Predstavnici opozicije poslali su poruku da uvođenje medijskog mraka i korupcija moraju biti zaustavljeni i pozvali građane da se dolaskom na veliki narodni protest pridruže borbi za bolje i pravednije društvo

 

 

18:40 Okupljenim građanima u Banjaluci večeras se obratio i gradonačelnik Draško Stanivuković.


- Ovo večeras nije protest, ovo je ustanak protiv privatne države... Danas mi krećemo u borbu protiv njihovog porodičnog zuluma, privatne države, Dodikovih dahija, porodičnih i privatizovanih institucija... Oni su tehnički industrijski gas, prljavi, nečisti i garavi, a mi smo čisti medicinski kiseonik, i izliječićemo Republiku Srpsku - poručio je, između ostaloga, gradonačelnik Banjaluke.

 

banjaluka-protesti2

 

18:20  Predstavnici opozicionih stranaka u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska organizirali su danas u Banjoj Luci protest zbog, kako su naveli, gušenja medijskih sloboda i brojnih afera vladajuće koalicije predvođenje Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a pridružio im se veliki broj građana.


Među organizatorima su predstavnici Srpske demokratske stranke (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratskog narodnog saveza (DNS), Socijalističke partije Srpske (SPS), Pokreta za Pravdu i Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.


Organizatori protesta su poručili da su, iako je osnovna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska nakon što je ugašen signal BN televizije, proteklih dana nametnule su se i druge teme, a jedna od njih je afera "Kisik".


Okupljenima se obratio predsjednik PDP-a Branislav Borenović naglašavajući da će za tačno godinu dana, kada bi trebali biti održani opći izbori u Bosni i Hercegovini, otjerati nenarodni režim ne u opoziciju nego u političku prošlost, a veliki broj njih i u zatvore.


- Za godinu dana bit će dan odluke kada donosimo odluku da li otići i ostati, da li živjeti u mraku ili svjetlosti, ili oni ili mi - dodao je Borenović.


Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović kazao je da veliki broj okupljenih na skupu u Banjoj Luci pokazuje da je dosta vladavine SNSD-a koji čini vlast uz koalicione partnere već 15 posljednjih godina.


- Doveli su nas u tešku situaciju, dužni smo više od Federacije BiH i sada je Republika Srpska u rekordnoj zaduženosti, mladi i stručni ljudi odlaze, a korupcija i kriminal cvjetaju - dodao je Radović.


Predsjednik DNS-a Nenad Nešić optužio je javni servis Radioteleviziju Republike Srpske (RTRS) za pristrano izvještavanje, napominjući da svi plaćaju RTV pretplatu.


Na protestu su izneseni zahtjevi i rokovi za njihov ispunjavanje, a ukoliko oni ne budu ispunjeni, najavljeno je, protesti će biti nastavljeni, javila je agencija Fena.

 

banjaluka-protesti-opozicija3

 

17:30 Protest pod nazivom "Stop gušenju! Za slobodnu Srpsku" počeo je u Banjaluci u 17:30 sati, a organizuju ga Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratski narodni savez (DNS), Socijalistička partija Srpske (SPS) i pokret Za pravdu i red Nebojše Vukanovića.


Okupio se veliki broj građana kako bi zajedno sa opozicijom vlastima poručili da im je dosta "korupcije i bahatosti".


Neposredno uoči početka na Trgu Krajine čuli su se trubači, pjesme "Marš na Drinu", "Vidovdan"... Pogledajte dio atmosfere!

 

 


16:30 Pripreme za večerašnji veliki protest opozicije na Trgu Krajine u Banjaluci uveliko traju.

 


Montiranje bine privodi se kraju, a auto kolona sa zastavama Republike Srpske prolazi ulicama Banjaluke.


Predstavnici opozicije poslali su poruku da uvođenje medijskog mraka i korupcija moraju biti zaustavljeni i pozvali građane da se dolaskom na veliki narodni protest pridruže borbi za bolje i pravednije društvo.


Opozicione stranke iz Republike Srpske danas će se na Trgu Krajine u Banjaluci, sa početkom u 17:30 sati, održati proteste.


Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu. Jedna od njih je i afera "Kiseonik”.


Detalje uoči današnjeg protesta donosi BNTV.

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 86

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još