stiglo pojašnjenje

Gledaoci čekali, slika nestala: Zašto je BHRT prekinuo prijenos govora Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a?

Mediji23.09.21, 08:52h

Gledaoci čekali, slika nestala: Zašto je BHRT prekinuo prijenos govora Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a?
Ovom prilikom želimo naglasiti da ne postoji nijedan drugi razlog zbog čega bi u programu BHT1 bio prekinut prenos govora predsjedavajućeg Komšića sa Generalne skupštine UN-a

 

BHRT želi ovom prilikom pojasniti javnosti zbog čega je došlo do greške u realizaciji i prekida govora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a.

 

Saopćenje BHRT-a prenosimo u cijelosti.


 
Planirano je da govor predsjedavajućeg Komšića bude emitiran u okviru emisije BHT1 uživo. 


 
U realiziranju prijenosa preuziman je signal direktnog kanala agencije Associated press (AP), ali je nakon nekoliko minuta govor predsjedavajućeg Komšića prebačen na drugi kanal AP (pod nazivom “live choice kanal”), a u kanalu gdje je do tada emitirano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništava BiH Željka Komšića, planirana je press konferencija predsjednika SAD-a Josepha Bidena, što se dijelom moglo i vidjeti prije prekida prenosa u programu BHT1.


 
Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo mogli nastaviti s prenosom obraćanja.


 
Kompletan snimak obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića možete pogledati na web portalu BHRT-a OVDJE. Snimak cjelokupnog obraćanja smo naknadno preuzeli sa portala UN-a.


 
Ovom prilikom želimo naglasiti da ne postoji nijedan drugi razlog zbog čega bi u programu BHT1 bio prekinut prenos govora predsjedavajućeg Komšića sa Generalne skupštine UN-a.
 


Svim gledateljima koji su u emisiji BHT 1 Uživo ostali uskraćeni za prenos cijelog obraćanja, dugujemo izvinjenje - navodi se u saopćenju BHRT-a.

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 98

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još