Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović

Pale su maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva! SNSD-ova Zora Vidović prekršila zaključke NSRS

Front22.09.21, 14:56h

Pale su maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva! SNSD-ova Zora Vidović prekršila zaključke NSRS
Dok SNSD sa jedne strane polako vrši deblokadu institucija na nivou BiH, kaže Radović, sa druge strane se blokira budžet Banje Luke kako bi se skrenula pažnja sa deblokada

 

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović smatra da je zaključak Narodne Skupštine jučer grubo prekršen jer je u radu ali i u odlukama Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje učestvovala ministrica finansija Zora Vidović iz čega se može zaključiti da je prestala blokada institucija Bosne i Hercegovine.

 

On je podsjetio na zaključak NS RS koji kaže "da će srpski predstavnici učestvovati u radu zajedničkih institucija samo u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprječavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske".

 

- Juče su pale maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva – naglasio je Radović.

 

Dok SNSD sa jedne strane polako vrši deblokadu institucija na nivou BiH, kaže Radović, sa druge strane se blokira budžet Banje Luke kako bi se skrenula pažnja sa deblokada.

 

- Na ovaj način se realizuju prijetnje Banjalučanima iz izborne noći od predsjednika SNSD-a. Sada je potpuno jasno da podignuta tenzija oko tzv. Inzkovog zakona nije bila iskrena i da predstavlja klasičnu zloupotrebu i igru sa narodom u cilju pribavljanja jeftinih političkih poena ali i ostvarenja ličnih interesa – poručio je Radović.

 

On ističe da se pokazalo da je tzv. blokada institucija BiH ali i osporavanje visokog predstavnika čista politička farsa SNSD-a, saopćio je Sektor za politiku i medije SDS-a.

 

- Dok sa jedne strane zamajavaju narod pričama o samostalnosti Republike Srpske, mirnom razdruživanju ili čak o nekom novom Dejtonu, sa druge strane pokušavaju da se bezbolno vrate u institucije BiH – navodi Radović.

 

Opozicija mora, dodaje ona, da napravi otklon od pogubne politike SNSD-a jer ona nije iskrena i može da narod u Republici Srpskoj odvede u ekonomsku izolaciju što bi realno teško mogli da izdržimo.

 

- Naš budžet je na kreditnoj infuziji jer zavisi od kredita MMF-a i banaka, a građani sve lošije žive – zaključio je Radović.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još