Lošiji rezultat nego prije pet godina

Rezultati izbora u Rusiji: Stranka Vladimira Putina osvojila 49,8 posto glasova

Front21.09.21, 18:30h

Rezultati izbora u Rusiji: Stranka Vladimira Putina osvojila 49,8 posto glasova
Jedinstvena Rusija ima gori rezultat nego prije pet godina kad je dobila 54,2 posto glasova, a komunisti su narasli s 13,35

 

Jedinstvena Rusija predsjednika Vladimira Putina osvojila je 49,8 posto glasova, konačni su rezultati izbora u Rusiji koje je objavila u utorak Centralna izborna komisija u Moskvi.

 

Komunisti su drugi s 18,9 posto, Liberalna demokratska stranka Rusije, krajnje desnog Vladimira Žirinovskog, osvojila je 7,5 posto, a Pravedna Rusija 7,4 posto glasova. U ruski parlament prvi put je ušla stranka Novi ljudi, koja je dobila 5,3 posto podrške.

 

Jedinstvena Rusija ima gori rezultat nego prije pet godina kad je dobila 54,2 posto glasova, a komunisti su narasli s 13,35.

 

Sve stranke u novoj Dumi smatraju se bliskima Kremlju.

 

Opozicionim kandidatima predvođenima Aleksejem Navaljnim, koji je u zatvoru, zabranjeno je sudjelovati na izborima.

 

Opozicija je kritikovala izbore, proglasivši ih prevarom, a nezavisni izborni posmatrači registrovali su hiljade nepravilnosti, javlja dpa.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još