Predsjednici stranaka 'trojke' na press konferenciji

Nikšić: Kada pročitam da je ova afera udar na službu i direktora, pritisak mi skoči na milion

Front21.09.21, 13:42h

Nikšić: Kada pročitam da je ova afera udar na službu i direktora, pritisak mi skoči na milion
- Postoji i novinar kojeg je nabio nogom a sada se s tim novinarom "liže" - rekao je Nikšić


 

Predsjednici stranaka "Trojke", predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić, predsjednik Naše stranke Edin Forto i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković održali su danas konferenciju za medije na kojoj je tema bila, između ostalog, stanje u bh. pravosuđu, kao i Vlada Kantona Sarajevo - piše Avaz.

 

Nermin Nikšić istakao je da smo svi svjedoci da u situaciji kada ne možemo pasti dalje, ima gore od gore.

 

Postoji alat protiv korupcije i organiziranog kriminala


- Činjenica je da građani moraju pravdu tražiti na ulici da bi se došlo do rješavanja raznih ubistava. To sam napomenuo u razgovoru sa visokim predstavnikom - kazao je Nikšić.

 

Dodao je da od 2015. u FBiH postoji alat protiv korupcije i organiziranog kriminala a da Vlada Federacije izbjegava formiranje posebnog odjela Tužilaštva koji bi procesuirao kriminal.

 

- Što se tiče posljednje afere, zamislite u kakvoj mi zemlji živimo u kojoj je moguće da državnom tužiocu bude nedostupna diploma nekog državnog funkcionera. Onda, kažem kad pomislite da ne može dalje, čujete kako taj direktor ni na tom snimku ne odgovara ima li ili nema tu diplomu. On dođe i glavnu državnu tužiteljicu ucjenjuje prijeti, kako će izaći sa podacima tuziocima. Govori o tome da postoji novinar kojeg prati i prisluškuje i da taj novinar ne može ništa uraditi a da on ne zna.

 

- Postoji i novinar kojeg je nabio nogom a sada se s tim novinarom "liže" - rekao je Nikšić.

 

Kazao je da je manje važno ko je snimao snimak nego šta je rečeno na istom.

 

- Kada su spremni ovo uraditi glavnoj državnoj tužiteljici, možete misliti šta su spremni uraditi političkim protivnicima i običnim građanima - naveo je Nikšić.

 

Pritisak mi skoči na milion


Kako kaže, nada se da ćemo doći u fazu da živimo u zemlji u kojoj će se pravosuđe boriti protiv kriminala i korupcije na svim nivoima vlasti.

 

- Kada pročitam da je ova afera udar na službu i direktora, pritisak mi skoči na milion - zaključio je Nikšić te dodao da je zakazao zasjedanje sjednice Komisije za nadzor rada OSA-e.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još