Onda je to bio Jurišić, danas je to Vranj

Zašto Haris Silajdžić nikad zvanično nije posjetio Srbiju? Saradnja sa tom državom može biti na nivou otpravnika poslova!

Front13.09.21, 09:56h

Zašto Haris Silajdžić nikad zvanično nije posjetio Srbiju? Saradnja sa tom državom može biti na nivou otpravnika poslova!
Član Predsjedništva BiH ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu dr. Haris Silajdžić nikada za vrijeme vršenja svoje dužnosti nije zvanično posjetio Srbiju

 


 

 

Povodom jučerašnjeg hapšenja bh. državljanina Edina Vranja prilikom ulaska u Srbiju, stižu burne reakcije iz Federacije, a saopštenjem se oglasila i Stranka za BiH, u kome se navodi sljedeće:


Član Predsjedništva BiH ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu dr. Haris Silajdžić nikada za vrijeme vršenja svoje dužnosti nije zvanično posjetio Srbiju.


Zahtijevao je da Srbija prizna ratne zločine i genocid, te da se izvine žrtvama zbog tih zločina.


Nakon što je Skupština Srbije usvojila rezoluciju kojom se na neki nedorečeni način osuđuju zločini i nakon velikog pritiska zapadnih i istočnih prijatelja naše države, bila je dogovorena posjeta dr. Silajdzića Srbiji.


Posjeta je ipak otkazana u zadnji čas od strane dr. Silajdžića zbog onemogućavanja posjete Iliji Jurišiću, koji se tada nalazio u srbijanskim zatvorima.


Onda je to bio Ilija Jurišić, danas je to Edin Vranj.


Sve dok se Srbija tako odnosi prema građanima Bosne i Hercegovine, saradnja i odnos sa tom državom mogu biti na nivou otpravnika poslova bez posjete naših državnika i bez dobrodošlice predstavnicima Srbije u našu državu i institucije - navodi se u saipštenju SBiH.

 

 

(DEPO POTRTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još