ako razmišljate o toj vrsti ukrašavanja

Tu najviše boli: Dijelovi tijela na koja će tetovažu staviti samo najhrabriji

Lifestyle29.08.21, 19:42h

Tu najviše boli: Dijelovi tijela na koja će tetovažu staviti samo najhrabriji
Iako ćete i od tattoo majstora uvijek dobiti različite odgovore o tome na kojim dijelovima tijela tetoviranje najviše boli, postoje neka mjesta koja su dokazano najosjetljivija

 

Prilikom donošenja odluke o tome na kojem ćemo se dijelu tijela tetovirati, najviše razmišljamo o estetskom aspektu i tome kako će tetovaža izgledati na odabranom mjestu.


Međutim, mnogo je onih kojima je primarno odabrati mjesto na kojem će tetoviranje manje boljeti. Važno je znati kako osjećaj boli varira od osobe do osobe, ovisno o tome kakav je u startu vaš prag boli.

 

Neki ljudi osjećaj koji se javlja na koži prilikom tetoviranja uopće ne opisuju kao bol nego kao osjećaj pečenja koji može biti slabiji ili jači, ovisno o dijelu tijela koji se tetovira.

 

Iako ćete i od tattoo majstora uvijek dobiti različite odgovore o tome na kojim dijelovima tijela tetoviranje najviše boli, postoje neka mjesta koja su dokazano najosjetljivija.

 

1. REBRA


Na ovom dijelu tijela nema mnogo mišića i masti, a s druge strane živci u blizini rebara nalaze se u blizini površine kože pa ćete zbog svih navedenih faktora puno više osjetiti iglu.

 

2. GLAVA I VRAT

Nedostatak masti i velika količina živčanih završetaka problematični su faktori i kod tetoviranja glave ili vrata. Ujedno se puno više osjeća vibracija i zvuk igle što na psihološkoj bazi dodatno doprinosi jačem osjećaju boli.

 

3. PAZUH

Ovo je općenito jedno od nedosjetljivih dijelova tijela zbog velike količine žlijezda i limfnih čvorova koji se nalaze na području pazuha. Tu je smješten i veliki aksilarni tj. pazušni živac.

 

4. ŠAKA

Šaka i prsti vrlo su koščati, a koža na njima izrazito tanka. Tinta se puno teže prima za kožu na ovim mjestima i ponekad tattoo majstor mora više puta iglom proći preko crteža.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!