Nakon okršaja u hotelu 'Ambasador'

Antonijević o problemu s Bjelogrlićem: 'Svjedok sam o njegovoj korupcionaškoj aferi'

Hronika23.08.21, 15:52h

Antonijević o problemu s Bjelogrlićem: 'Svjedok sam o njegovoj korupcionaškoj aferi'
Riječ je sada na Tužilaštvu, ja ne znam kako drugačije protiv kriminalaca da se borim, nego zakonom, ističe Antonijević

 

 

Predrag Gaga Antonijević za Telegraf.rs ističe da su istiniti navodi da mu je Dragan Bjelogrlić navodno prijetio ubistvom, nakon što je fizički nasrnuo na njega u hotelu "Ambasador" u Nišu.

 

- Prijetio mi je, nego šta je. Svašta je izgovorio. Dao sam, tamo, detaljnu izjavu... Svašta... To je bilo jedno histerično ponašanje, nije čovjek normalan. Bio je sa Katarinom Radivojević, popilo i šta god drugo da se radilo. Jurnuo je na mene, ja ga nisam ni vidio dok nije počeo da me udara. Imaju kamere, snimci, vidi se lijepo da nikakvog kontakta nismo imali cijele večeri, ni pod razno! Ničim izazvan je nasrnuo na mene - ističe Antonijević za Telegraf.rs.

 

Kaže da su netačne navodne Bjelogrlićeve izjave u policiji da ga je Antonijević sve vrijeme provocirao.

 

- Apsolutno netačno! Svi drugi svjedoci govore drugačije. Mi nismo imali ni vizuelni, ni audio kontakt. Znači, nikakav. On je bio iza nekog ugla, a ja na drugoj strani. Ne da je laž, nego apsolutna laž, a to će kamere dokazati. I svjedoci. Nema tu nikakve filozofije. Riječ je sada na Tužilaštvu, ja ne znam kako drugačije protiv kriminalaca da se borim, nego zakonom - objasnio je Antonijević.

 

Na pitanje koji je konkretno problem među njima, Antonijević ističe - sudski spor i optužbe protiv Bjelogrlića za korupciju.

 

- Radi se o njegovoj korupcionaškoj aferi. Ne tužimo se mi ništa, nego ima prijava protiv njega u Tužilaštvu, gdje sam ja svjedok. Za korupciju, kada mi je nudio mito. To je razlog, i "Dara iz Jasenovca". Nema tu drugog razloga - izjavio je Antonijević za Telegraf.rs.

 

Na šta misli Predrag Antonijević

 

Podsjetimo, problem između Antonijevića i Bjelogrlića datira od 2016. godine, kada je Predrag javno optužio Dragana da mu je nudio mito da bi podržao film "Jesen samuraja".

 

Antonijević je objavio prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se govori o tome "da bi moglo da se zaradi 100 soma", a u mejlu se vidi i da Antonijević to kategorički odbija.

 

Bjelogrlić je to demantovao i izričito tvrdio da je prepiska lažirana.

 

Antonijević, inače predsjednik Komisije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova Filmskog centra Srbije, januara prošle godine uputio je pismo Asocijaciji filmskih reditelja u kome je odgovorio na optužbe iznesene na njegov račun na prethodno održanom sastanku Grupacije za kinematografiju, čiji je predsjednik upravo Bjelogrlić.

 

- Neke kolege su spekulisale da zbog zauzetosti nisam čitao predložena scenarija dovodeći tako u sumnju moj profesionalni i moralni integritet bez ikakvih dokaza. Čitam sve, i to od prve do posljednje strane. Jer da ne čitam ko zna da li bi filmovi kao "Ajvar", "Šavovi", "Zlogonje" i mnogi drugi bez mog glasa u komisiji dobili podršku, ili bi se podjela sredstava nastavila po starom običaju i to među nekolicinom proverenih "igrača" - naveo je tada Antonijević.

 

Takođe, u pismu je istakao da ne podleže pritiscima ni obećanjima određenih grupa koje bi želele da utiču na njegov glas u komisiji i tvrdio da su mu se javljali i pokušavali "razni".

 

- Zato me posebno vrijeđa kada neko poput Dragana Bjelogrlića uopšte ima hrabrosti da na sastanku takozvane Grupacije, čiji je predsjednik, bilo kako komentariše i morališe o mom učešću u komisiji. Govorimo o čovjeku koji mi je nudio mito za podršku filmu "Jesen samuraja". U slučaju dogovora bio je spreman da im se nametne kao koproducent i "pomogne" finansiranje filma koji sam i prije njegovog javljanja htio da podržim svojim glasom, jer mi se mnogo dopadao "Mali Buda" i potencijal "Samuraja". Tako me je stavio u veoma nezgodnu situaciju. Htio sam da obavijestim Upravni odbor FCS, ali mi je bilo žao, jer bi to vjerovatno vodilo diskriminaciji "Samuraja", a možda i cijelog konkursa. A opet, ako se Bjelogrlić zaista uključi kao producent u "Samuraja", onda im sigurno ne bih mogao dati svoj glas, što ne bi bilo fer prema autorima. Zato sam odlučio da sačekam i bio sam u pravu. Kad je dobio negativan odgovor od mene, Bjelogrlić je ostavio "Samuraja" i odletio da vjerovatno lešinari na nekom drugom mjestu - napisao je tada Gaga Antonijević.


Antonijević je bio priložio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se, između ostalog, navodi da bi u slučaju njihovog dogovora "moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više".

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još