Dejan Vuković preminuo u Ekvadoru

Umro automafijaš iz Istočnog Sarajeva poznat kao Super Beba

Hronika22.08.21, 15:41h

Umro automafijaš iz Istočnog Sarajeva poznat kao Super Beba
Nakon izricanja presude, ukinut im je pritvor i na slobodi su čekali upućivanje na izdržavanje kazne. No, Vuković je, nakon puštanja na slobodu, pobjegao iz BiH, nakon čega je uhapšen u Beogradu i izručen u BiH. U Fočanskom zatvoru Super Beba je smršao 140 kilograma

 

Automafijaš Dejan Vuković iz Istočnog Sarajeva, poznatiji kao Super Beba, umro je u Ekvadoru, od posljedica srčanog udara.

 

Dejan Vuković, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Mlađen Veljović i Milosav Samardžić (36), nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, osuđeni su krajem januara 2012. u Kantonalnom sudu u Sarajevu na ukupno devet godina i tri mjeseca zatvora zbog krađe automobila i iznude, koje su počinili na području Kantona Sarajevo.

 

Vuković i Samardžić osuđeni su na po dvije godine i šest mjeseci zatvora. Trifkoviću je izrečena kazna od godinu i osam mjeseci, Mandiću od godinu i sedam mjeseci, a Veljoviću od 13 mjeseci zatvora.

 

Nakon izricanja presude, ukinut im je pritvor i na slobodi su čekali upućivanje na izdržavanje kazne. No, Vuković je, nakon puštanja na slobodu, pobjegao iz BiH, nakon čega je uhapšen u Beogradu i izručen u BiH.

 

U Fočanskom zatvoru Super Beba je smršao 140 kilograma.

 

U oktobru 2008. godine ranjen je u pucnjavi u jednoj kladionici u Sarajevu, u kojoj je zadobio prostrjelne rane u predjelu noge. Zbog ovoga je priveden Slaven Dakić, koji je, kao i Vuković, odranije poznat policiji.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još