Vučić o krivičnoj prijavi protiv člana Predsjedništva BiH

'Ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori što misli - nije... Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića'

Front21.08.21, 14:44h

'Ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori što misli - nije... Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića'
Iz Srbije dolaze poruke mira i saradnje, kao i pružena ruka prema Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, ali to ne nailazi na odgovor, rekao je Vučić

 

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, upitan da komentariše krivičnu prijavu podnesenu protiv srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za negiranje genocida, rekao je da ne može da se miješa u rad institucija BiH.

 

"Ali, ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori ono što misli, nije", rekao je Vučić i istakao da je kriviti Srbiju već postalo uobičajno.

 

Srbija je spremna da sa svima, pa i sa BiH, razgova o svakom obliku saradnje, protoku ljudi, robe i usluga, rekao je Vučić, ali je dodao da ne želi da učestvuje u kampanji Bakira Izetbegovića, javlja Tanjug a prenose mediji.

 

"Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića, jer kad god im je potrebno oni napadaju Srbiju", rekao je Vučić novinarima u Golupcu odgovarajući na pitanje Tanjuga kako komentariše Izetbegoviće optužbe na račun Srbije za agresivni nacionalizam.

 

Predsjednik Srbije je izjavio da nije primijetio da se iz Srbije upućuju neke nacionalističke i šovinističke poruke ka BiH.

 

"Naprotiv, iz Srbije dolaze poruke mira i saradnje, kao i pružena ruka prema Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, ali to ne nailazi na odgovor", rekao je Vučić i dodao:

 

"A oni govore da su Srbi zlikovci i genocidaši. Oni sada pričaju da su Srbi nad Bošnjacima izvršili pet genocida... Stvarno ne mogu da razgovaram od perioda rusko-turskih ratova".

 

Ponovio je da su svi Bošnjaci dobrodošli u Srbiju.

 

"Imamo ih i u Srbiji i sa njima živimo lijepo, mada možemo i bolje i želimo mnogo toga da uradimo za njih i u Sjenici, Pazaru i Tutinu, gdje su većina, ali i tamo gdje nisu, kao u Prijepolju...", rekao je Vučić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još