VIDEO/ Jeste li znali

Popiškiti se pod tušem nije baš bezazlena navika, doktorica objašnjava zašto

Lifestyle19.08.21, 13:35h

Popiškiti se pod tušem nije baš bezazlena navika, doktorica objašnjava zašto
U videu koji je od objave lajkan više od 28.000 puta, dr. Alicia Jeffrey-Thomas objašnjava zašto ne savjetuje mokrenje pod tušem

 

Jedna stručnjakinja otkrila je zašto žene ne bi trebale mokriti pod tušem, i to ne samo zato što je to pomalo bljak navika. Liječnica je postala viralna na TikToku nakon što je podijelila video u kojem objašnjava zašto nije dobra ideja mokriti pod tušem ako ste žena (ili imate žensku anatomiju) - a to čak nema nikakve veze s higijenom. Objasnila je kako postoji nekoliko razloga zašto to ne bi trebala činiti.

 

U videu koji je od tada lajkan više od 28.000 puta, dr. Alicia Jeffrey-Thomas kaže da ne savjetuje mokrenje pod tušem, jer svaki put kad to učiniš (jednako kao i kad pustiš da voda teče iz slavine dok ideš u toalet), mozak počinje uspostavljati vezu mokrenja sa zvukom tekuće vode.

 

Drugi razlog zašto se mokrenje pod tušem ne preporučuje, kaže ona, ima veze sa stavom koji zauzmeš pri tome. Ženska anatomija nije predodređena za obavljanje nužde stojeći. Detaljno opisuje kako mokrenje dok stojiš ne dopušta da se zdjelično dno pravilno opusti, što može rezultirati time da oštetiš zdjelicu, a i naposljetku, piškiš po vlastitim nogama.

 

@scrambledjam

Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner

♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još