VIDEO/ Ward o haosu u Afganistanu i bizarnim događajima

Reporterka CNN-a u Kabulu: Talibani tražili da stane sa strane jer je žena

Mediji17.08.21, 12:58h

Reporterka CNN-a u Kabulu: Talibani tražili da stane sa strane jer je žena
Kako je rekla reporterka Ward, talibani istovremeno djeluju i prijateljski što je veoma bizarno. Neki od građana fotografišu se sa njima. Između ostalog, uzvikuju “smrt Americi”

 

Izvještaj CNN-ove reporterke Clarisse Ward svjedoči o haosu u Afganistanu i bizarnim događajima. Između ostalog, talibani su joj tražili da stane sa strane, jer je žena.

 

Prilog je snimljen u Kabulu nedugo nakon što su ga zauzeli. Prema njenim riječima, jasno je ko je sada glavni u zemlji. Napomenula je da je sada u njihovim rukama i glavni grad koji ima šest miliona stanovnika.

 

Ward je naglasila da nikada ne bi mogla zamisliti da će talibani biti tik uz Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država međutim oni hodaju ulicama naoružani i uvjeravaju da će uspostaviti red.

 

“Sve je pod kontrolom i sve će biti u redu. Niko ne bi trebao biti zabrinut”, izjavio je jedan od talibanskih boraca.

 

Također je imao poruku za Amerikance.

 

“Amerika je već dugo bila u Afganistanu. Moraju otići. Već su izgubili mnogo života i potrošili mnogo novca”, kazao je.

 

Kako je rekla reporterka Ward, talibani istovremeno djeluju i prijateljski što je veoma bizarno. Neki od građana fotografišu se sa njima. Između ostalog, uzvikuju “smrt Americi”.

 

Sada talibani osiguravaju i ulaze u predsjedničku palatu, a novinarka tvrdi da ih je uznemirilo njeno prisustvo.

 

“Upravo su mi kazali da stanem sa strane zbog toga što sam žena”, navela je.

 

Jedan od Afganistanaca je poručio da “ne osjeća ništa” i da samo žele mir. Kako je izjavio, umorni su od rata. Upitan kako će izgledati budućnost, odgovorio je da više ne može predvidjeti šta će se dešavati u sljedećim sekundama.

 

Podsjećamo, u međuvremenu veliki broj Afganistanaca pokušava napustiti zemlju. U tom pokušaju nekoliko njih je poginulo na Aerodromu u Kabulu.

 

 

(novidani.com, DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još