'Imenovanje nije legitimno'

Kina uputila diplomatsku notu, ne priznaje Christiana Schmidta

Front17.08.21, 10:59h

Kina uputila diplomatsku notu, ne priznaje Christiana Schmidta
Nota Ambasade NR Kine upućena je na adrese Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine

 

Ambasada NR Kine u Bosni i Hercegovini zvanično je potvrdila Srni da je uputila diplomatsku notu u kojoj se navodi da vlasti ove zemlje ne prihvataju legitimitet Christiana Schmidta kao novog visokog predstavnika u BiH.

 

“Ambasada NR Kine u BiH je u notu odgovora OHR iznijela stav da s obzirom da nije usvojen nacrt Rezolucije o imenovanju visokog predstavnika koji su predložile Kina i Rusija na Savjetu bezbjednosti UN-a, kineska strana smatra da imenovanje novog visokog predstavnika nije legitimno”, navodi se u odgovoru Ambasade Kine u BiH na pitanje Srne o diplomatskoj noti.

 

Kako su ranije prenijeli mediji, nota Ambasade NR Kine upućena je na adrese Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine.

 

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov rekao je ranije da njegova zemlja ne priznaje legalnost i legitimitet Schmidtovog izbora i poručio da ne namjerava sarađivati sa visokim predstavnikom.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još