Izmjena režima saobraćaja u 37 ulica

U Sarajevu danas treća bh. povorka ponosa: Početak u parku Safeta Isovića u 12 sati, evo kuda će se kretati...

Hronika14.08.21, 08:45h

U Sarajevu danas treća bh. povorka ponosa: Početak u parku Safeta Isovića u 12 sati, evo kuda će se kretati...
Na zahtjev organizatora, Ministarstvo saobraćaja KS dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja od 7 do 14 sati u 37 ulica

 


U Sarajevu se danas održava treća bh. povorka ponosa pod sloganom “Otpor s margine”.


Početak šetnje zakazan je za 12 sati u parku Safeta Isovića, a nastavlja se ulicama Koševo i Maršala Tita prema Trgu BiH.


Svi učesnici Povorke moraju ispuniti epidemiološke uvjete, odnosno pokazati neki od sljedećih dokumenata: negativan PCR test (ne stariji od 72 sata), negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata), potvrdu o prebolovanom koronavirusu (ne stariju od šest mjeseci), potvrdu o primljenoj vakcini (stariju od 14 dana), potvrdu o revakcinaciji.

 

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja danas od 07.00 do 14.00 sati, na trasi kojom će se kretati učesnici Povorke ponosa, od Parka Safeta Isovića-ulica Koševo-ulica Maršala Tita-Trg Bosne i Hercegovine-zgrada Parlamenta BiH, na zahtjev Organizacionog odbora “BH povorka ponosa”.


Obustava saobraćaja će biti u 37 ulica u glavnog gradu Bosne i Hercegovine zbog održavanja današnje povorke.


Privremena izmjena režima saobraćaja podrazumijeva obustavu motornog i pješačkog saobraćaja, kao i zabranu parkiranja  na pomenutoj trasi kretanja učesnika povorke, te dijelovima još 35 drugih ulica koje gravitiraju trasi njihovog kretanja.


Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i na raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.


U zavisnosti od brzine, odnosno dinamike odvijanja ovog događaja, te procjene operativnih organa MUP-a KS, na svim raskrsnicama na kojima se planira kretanje njegovih učesnika, policijski službenici MUP-a KS će vršiti povremena  propuštanja vozila, kao i izlaze sa parking površina unutar zone privremeno izmijenjenog režima saobraćaja do najkraće tačke spoja sa ulicom neometanog saobraćaja.


Taksi štandovi koji se nalaze na trasi održavanja događaja, privremeno će se izmjestiti na prvi susjedni, a koji nije u zoni obuhvata privremene izmjene režima saobraćaja.


Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja, organizator današneg događaja je dužan ukloniti rekvizite korištene za njegovo održavanje, te dovesti saobraćajnice u prethodno stanje.

 

Najavljen i “Anti LGBTIQ” skup


Podsjećamo, i politički pokret "Vjera, narod, država" je za danas najavio, u vrijeme odžavanja bh. povorke ponosa, održavanje kontraskupa pod nazivom "Protest časti i ponosa".

 
Kako su najavili, “Anti LGBTIQ” skup će biti organizovan od 11:30 sati na području općine Centar.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook