željko komšić o telefonskoj sjednici

Milorad Dodik je kapitulirao, ipak je uzeo učešće u radu Predsjedništva BiH, a da apsurd bude veći…

Front10.08.21, 08:06h

Milorad Dodik je kapitulirao, ipak je uzeo učešće u radu Predsjedništva BiH, a da apsurd bude veći…
Bez obzira na to što je glasao protiv, njegov glas znači da je učestvovao u radu Predsjedništva BiH, odnosno nije blokirao rad kolektivnog šefa države

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prekršio međustranački dogovor stranaka iz bh. entiteta Republika Srpska i učestvovao je u radu državne institucije na koju je izabran.

 

Na vanrednoj telefonskoj sjednici, koju je sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon višesatnog “natezanja”, Milorad Dodik je glasao protiv davanja novog mandata dosadašnjem Upravnom vijeću Centralne banke BiH.

 

Bez obzira na to što je glasao protiv, njegov glas znači da je učestvovao u radu Predsjedništva BiH, odnosno nije blokirao rad kolektivnog šefa države.

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić otkrio je šta se događalo na telefonskoj sjednici.

 

  -  Dodik je glasao protiv i time učestvovao u radu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iako je rekao da neće! Glasao je protiv novog Upravnog vijeća Centralne banke Bosne i Hercegovine koje je isto kao i staro za kojeg je već jednom glasao! Da apsurd bude veći, staro Vijeće nastavlja svoj rad do izbora novog koje će biti isto kao staro za kojeg Milorad Dodik već jednom glasao, a sada neće, bez obzira što je to isto – kazao je Željko Komšić za „Slobodnu Bosnu“.

 

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali su za imenovanje novog-starog sastava Upravnog vijeća, dok se Milorad Dodik dugo nije izjašnjavao pa je bilo nejasno šta će se dalje dešavati s obzirom da danas ističe mandat članovima aktuelnog Upravnog vijeća kao i guverneru Centralne banke Bosne i Hercegovine.

 

Ovim poztezom Milorad Dodik ponovo je prekršio obećanje dato strankama opozicije, da neće učestvovati u radu Predsjedništva BiH.

 

(SB, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 111

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još