BLOW UP/ IZLOŽBA SARAJKE NA FLORIDI

Otvorena izložba Aleksandre Kokotović u Jacksonville-u

DEPO Art09.08.21, 16:10h

Otvorena izložba Aleksandre Kokotović u Jacksonville-u
Ovo je trideset prva samostalna izložba “Inner Reflections” ove umjetnice rođene u Sarajevu. Iuložba se održava u Galeriji Kalvera u Jacksonville beach, na Floridi

 

Preko stotinjak ljudi se okupilo u lijepom ambijentu galerije Kalvera na otvaranju izložbe umjetnice Aleksnadre Kokotović, koja posjednjih godina često izlaže u BiH, Srbiji, Crnoj gori i i širom svijeta.

 

Umjetnica je izložila radove iz pet serija, da bi posjetiocima približila širi opus tema uradjenih u protekle dvije godine na Floridi. Samo otvaranje je prošlo uz prigodni koktel, vino i floridski zalazak sunca.


Aleksandra Kokotović je savremena umjetnica koja se izražava slikarstvom, skulpturom, crtežom i grafikom. Alexa je u svijet umjetnosti ušla vrlo mlada, a prvu međunarodnu nagradu za slikarstvo dobila je sa 10 godina.

 

aleksandra-kokotovic


 
Ona je američka/srpska/bosanska umjetnica, rođena u Sarajevu. Život na tri kontinenta proširio je njezinu percepciju i utjecao na pristup umjetnosti. Alexa je član Udruženja likovnih umjetnika Srbije (ULUS), Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBIH) i Umjetničkog udruženja Diversus Visum (DIV ART).


 
Diplomirala modni dizajn na Accademia del Lusso. U svim svojim radovima Aleksandra se bavi pitanjima postojanja i spoznaje koja nadahnjuju posmatrača i navode ga da preispita svoja uvjerenja.

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još