Reakcija na sramotni intervju za RTRS

Hrvatska stranka BiH ograđuje se od svih Dodikovih izjava: Ne predstavljate čak ni sve Srbe u BiH, pa tako sigurno ne i Hrvate

Front04.08.21, 16:48h

Hrvatska stranka BiH ograđuje se od svih Dodikovih izjava: Ne predstavljate čak ni sve Srbe u BiH, pa tako sigurno ne i Hrvate
Hrvatska stranka BiH ograđuje se od svih izjava gospodina Dodika i sa gnušanjem odbacujemo njegov pokušaj majorizacije Hrvata na sebi svojstven način. Ovim putem pozivam sve stranke sa hrvatskim predznakom da reagiraju na ovakve opasne izjave i osude govor mržnje, izjavio je predsjednik HS BiH

 

 

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika prilikom gostovanja na TV RTRS nije za komentar, jer, ama baš ničega nema vrijednoga za komentiranje, ali na jedno ipak moram reagirati, počeo je svoje reagovanje predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković.


On je Milorada Dodika nazvao "progoniteljem Hrvata iz entiteta RS", te mu poručio da "neće i ne može predstavljati Hrvate, osim možda skupine koja sebe zove Hrvatima te mu kliču i proglašavaju ga osobom godine".


- Hrvatska stranka BiH ograđuje se od svih izjava gospodina Dodika i sa gnušanjem odbacujemo njegov pokušaj majorizacije Hrvata na sebi svojstven način. Ovim putem pozivam sve stranke sa hrvatskim predznakom da reagiraju na ovakve opasne izjave i osude govor mržnje.


Posljednjih dana, nakon što je stupio na snagu Zakon o negiranju genocida, više ne čujemo pokliče gospodina Dodika da u Srebrenici nije bilo genocida. Očito, zakon djeluje. Možda je krajnje vrijeme da se donese i zakon kojim bi se strogo kažnjavao i govor mržnje ili poziv na odcjepljenje. Vjerujem da bismo, sa takvim zakonima, imali čišći medijski prostor i građani bi mirnije spavali.


Gospodin Dodik ne predstavlja čak niti sve Srbe u Bosni i Hercegovini, pa tako zasigurno ne i nas Hrvate - stoji u izjavi predsjednika Hrvatske stranke BiH Bože Skopljakovića.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još