Da li biste se prijavili

Za hit posao traže isključivo strance: Plaćaju da ludujete na Ibici uz nezgodan uslov...

Biznis Klub04.08.21, 13:06h

Za hit posao traže isključivo strance: Plaćaju da ludujete na Ibici uz nezgodan uslov...
Ibiza je prošlog mjeseca uvela potpunu zabranu okupljanja u domaćinstvima u periodu od 1 do 6 sati ujutru u pokušaju da obuzdaju sve veći broj zaraženih na ostrvu. Ostrvo je u julu doživjelo alarmantan porast slučajeva nakon što se otvorilo za turiste

 

Želite da se provodite na rave žurkama na Ibizi i za to budete plaćeni? Zapravo postoji posao za vas, ali ima jedna začkoljica.

 

Možete da budete plaćeni za partijanje na Ibizi, ali ćete raditi kao prikriveni agent policije – vaš zadatak je da izvještavate o okupljanjima koja krše propise uvedene zbog pandemije koronavirusa.

 

Prema pisanju Diario de Ibiza, španska policija želi da uspostavi tim koji će im pomoći u suzbijanju ilegalnih zabava. Potrebni su im stranci jer je, kako kažu, lokalcima već dojavljeno kako lokalna policija izgleda.

 

Ibiza je prošlog mjeseca uvela potpunu zabranu okupljanja u domaćinstvima u periodu od 1 do 6 sati ujutru u pokušaju da obuzdaju sve veći broj zaraženih na ostrvu. Ostrvo je u julu doživjelo alarmantan porast slučajeva nakon što se otvorilo za turiste.

 

Ibiza je od 4. avgusta zabilježila prosjek od 991 dnevna slučaja, u odnosu na 40 do 50 slučajeva dnevno u maju.

 

„Nije lako jer je profil osoba koji tražimo stranci između 30 i 40 godina, ali radili smo na tome dvije nedjelje“, rekao je lokalni zvaničnik Marijano Huan za Diario de Ibiza.

 

Bilbord je u junu objavio da je španska vlada naložila da mjesta poput barova i klubova ostanu zatvoreni između pola 10 i 8 ujutru. Vlasnici lokala koji organizuju zabave i krše propise mogli bi biti kažnjeni do 676.000 dolara, prema vladinom saopštenju.

 

Kazne nisu zaustavile žurke, samo su ih preselile u privatne kuće, prema Guardianu, uprkos tome što je vlada zabranila i okupljanja u domaćinstvima.

 

Policiji Ibize je „teško da se infiltrira“ na žurke kada lokalno stanovništvo zna ko su.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!