U 71. godini

Umro srpski novinar i publicist Miroslav Lazanski

Mediji04.08.21, 10:46h

Umro srpski novinar i publicist Miroslav Lazanski
Pisao za zagrebačke listove Polet, Vjesnik, Danas i Start, a uoči Domovinskog rata otišao je u Beograd i pisao za Politiku. Zagovarao je tada vojni puč i huškao tadašnjeg zapovjednika JNA Veljka Kadijevića da napadne Hrvatsku

 

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, novinar, publicist, vojni i vojnopolitički komentator iznenada je preminuo u 71. godini, potvrđeno je u srijedu u srbijanskom Ministarstvu vanjskih poslova.

 

Lazanski je rođen 18. septembra 1950. u Karlovcu, gdje je završio osnovnu školu, a u Zagrebu je diplomirao na Pravnom fakultetu.

 

Pisao za zagrebačke listove Polet, Vjesnik, Danas i Start, a uoči Domovinskog rata otišao je u Beograd i pisao za Politiku. Zagovarao je tada vojni puč i huškao tadašnjeg zapovjednika JNA Veljka Kadijevića da napadne Hrvatsku. 

 

Surađivao je i u listovima Politika ekspres, NIN, Večernje novosti, nastavio pisati za zagrebački Start, te radio kao suradnik listova Katimerini, Diamond weekly i Securitarian.

 

Objavio je sedam knjiga i autor je desetak televizijskih serijala.

 

Izvještavao je iz ratova u Afganistanu, Libanonu, Čečeniji, Zairu, iz iračko-iranskog sukoba, tijekom operacije Pustinjska oluja i ratnih sukoba u BiH, Sloveniji i na Kosovu.

 

Izabran je za zastupnika u Skupštini Srbije 2016. godine kao nestranački kandidat na izbornoj listi Srpske napredne stranke koju predvodi Aleksandar Vučić.

 

Za ambasadora Srbije u Moskvi imenovan je u julu 2019. godine, prenosi Hina.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 102

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još