VIDEO/ Gorjela borova šuma

'Je*ote, koji luđak...': Pilot kanadera u Makarskoj izvodio vratolomije prilikom gašenja požara

Hronika02.08.21, 07:52h

'Je*ote, koji luđak...': Pilot kanadera u Makarskoj izvodio vratolomije prilikom gašenja požara
Zapovjednik JVP Makarska Mario Čović u nedjelju je potvrdio da je požar lokaliziran. U gašenju su sudjelovale vatrogasne snage kompletne Makarske rivijere uključujući i omiško područje, kao i dva kanadera

U požaru, koji je u subotu popodne buknuo između Makarske i Tučepa te zahvatio Osejavu, izgorjela je šuma na predjelima Kraljev gaj i Nugal. Tačna površina još se ne zna, ali radi se o velikom obuhvatu borove šume.

 

Zapovjednik JVP Makarska Mario Čović u nedjelju je potvrdio da je požar lokaliziran i da se kreće u sanaciju kako bi on bio u cijelosti stavljen pod kontrolu.

 

U gašenju požara sudjelovale su vatrogasne snage kompletne Makarske rivijere uključujući i omiško područje, kao i dva kanadera.

 

Ono što je među vatrogascima ukralo najviše pažnje prilikom sanacije požara bio je pilot čiju su vožnju i zabilježili kamerom. Naime, na snimci, koja je objavljena na Facebook stranici 'Dnevna doza makarskog nereda', pilot pri punoj brzini u nagibu tik uz obližnje brdo uspješno ispušta vodu, pišu 24sata.hr.

 

- Jeb**e, koji luđak. Ma svaka mu čast - komentirao je čovjek koji je snimio cijelu situaciju.

 

U komentarima ispod objave na Facebooku ubrzo su se mogle naći različite reakcije pratitelja koji su bili oduševljeni ovom 'ludom vožnjom'.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još