za doprinos pozitivnom imidžu ks

Vlada Kantona Sarajevo podržala SFF i Festival u Centru

Kultura30.07.21, 17:52h

Vlada Kantona Sarajevo podržala SFF i Festival u Centru
Projekt "Festival u Centru" realizovat će se za vrijeme trajanja SFF-a, od 13. do 20. augusta, na lokalitetu Radićeve ulice

 

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj telefonskoj sjednici usvojila odluke o davanju saglasnosti Turističkoj zajednici KS za sufinansiranje 27. Sarajevo Film Festivala u vrijednosti od 130.000 KM i sufinansiranje projekta “Festival u Centru” u iznosu od 52.710 KM, koji će se realizirati u saradnji s Općinom Centar, čime se nastavlja podrška manifestacijama koje doprinose stvaranju pozitivnog imidža Kantona Sarajevo.

 

Projekt "Festival u Centru" realizovat će se za vrijeme trajanja SFF-a, od 13. do 20. augusta, na lokalitetu Radićeve ulice.

 

Projekt je osmišljen po uzoru na svjetske festivale gastronomije, umjetničkih obrta i zanata, te modernih manufaktura, s ciljem da posjetioci dožive nezaboravno iskustvo kroz atraktivna dešavanja, čime bi ujedno bila omogućena promocija, umrežavanje i podrška modernim craft poduzetnicima.

 

Vlada KS dala je saglasnost Turističkoj zajednici za zaključenje ugovora o zakupu poslovnog prostora na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gdje planiraju otvoriti Turističko-informativni centar, koji ima izuzetno značajnu ulogu sa aspekta pružanja informacija, koje su predmet interesovanja turista koji borave u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!